
Salade met perzik en halloumi
Dit is een op en top zomerse salade. Deze salade met perzik maak je namelijk van verse perziken en die vind je alleen in de zomer in de winkel. Steenfruit zoals perziken en nectarines zijn heerlijk om te grillen. En als je dan toch bezig bent, grill je meteen wat halloumi mee. Halloumi is een Cypriotische grillkaas oorspronkelijk gemaakt van geitenmelk, koemelk en schapenmelk. Je kan het kopen in de supermarkt. Het heeft een zoutige smaak en is heerlijk bij de gegrilde zoete perzik.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr sla (bijvoorbeeld rucola)
- 4 st. perzik
- 250 gr cherrytomaten
- 8 snack komkommers
- 1 rode ui
- 225 gr halloumi
- 2 el balsamico creme (= balsamico stroop)
Zo maak je het
Was de perziken. Halveer ze, verwijder de pit en snijd ze vervolgens in parten. Snijd de halloumi in plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Leg de perziken en halloumi in de grillpan en grill ze aan weerszijden goudbruin.
Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommers in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de salade.
Leg de gegrilde perzik en halloumi op de salade. Maak de salade af met een lekkere drizzle balsamico crema.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan