Salade met perzik en halloumi
Dit is een op en top zomerse salade. Deze salade met perzik maak je namelijk van verse perziken en die vind je alleen in de zomer in de winkel. Steenfruit zoals perziken en nectarines zijn heerlijk om te grillen. En als je dan toch bezig bent, grill je meteen wat halloumi mee. Halloumi is een Cypriotische grillkaas oorspronkelijk gemaakt van geitenmelk, koemelk en schapenmelk. Je kan het kopen in de supermarkt. Het heeft een zoutige smaak en is heerlijk bij de gegrilde zoete perzik.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr sla (bijvoorbeeld rucola)
- 4 st. perzik
- 250 gr cherrytomaten
- 8 snack komkommers
- 1 rode ui
- 225 gr halloumi
- 2 el balsamico creme (= balsamico stroop)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de perziken. Halveer ze, verwijder de pit en snijd ze vervolgens in parten. Snijd de halloumi in plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Leg de perziken en halloumi in de grillpan en grill ze aan weerszijden goudbruin.
Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommers in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de salade.
Leg de gegrilde perzik en halloumi op de salade. Maak de salade af met een lekkere drizzle balsamico crema.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in