Salade met perzik en halloumi

Salade met perzik en halloumi

Dit is een op en top zomerse salade. Deze salade met perzik maak je namelijk van verse perziken en die vind je alleen in de zomer in de winkel. Steenfruit zoals perziken en nectarines zijn heerlijk om te grillen. En als je dan toch bezig bent, grill je meteen wat halloumi mee. Halloumi is een Cypriotische grillkaas oorspronkelijk gemaakt van geitenmelk, koemelk en schapenmelk. Je kan het kopen in de supermarkt. Het heeft een zoutige smaak en is heerlijk bij de gegrilde zoete perzik.

Salade met perzik en halloumi
Salade met perzik en halloumi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr sla (bijvoorbeeld rucola)
  • 4 st. perzik
  • 250 gr cherrytomaten
  • 8 snack komkommers
  • 1 rode ui
  • 225 gr halloumi
  • 2 el balsamico creme (= balsamico stroop)

Zo maak je het

  1. Was de perziken. Halveer ze, verwijder de pit en snijd ze vervolgens in parten. Snijd de halloumi in plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Leg de perziken en halloumi in de grillpan en grill ze aan weerszijden goudbruin.

     

  2. Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommers in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de salade.

  3. Leg de gegrilde perzik en halloumi op de salade. Maak de salade af met een lekkere drizzle balsamico crema.

Salade met perzik en halloumi
Salade met perzik en halloumi

Tags

Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Zomer recepten Lunch Salades Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in