fbpx
Menu

On a budget: Gevulde zoete aardappel

Het is alweer even geleden dat ik mijn recept voor gevulde zoete aardappel met feta en tomaat met jullie deelde. Ik vertelde jullie toen al dat ik nog een ander receptje had bedacht en het is de hoogste tijd om deze met jullie te delen. Deze Mexicaanse versie vind ik misschien nog wel lekkerder dan de versie met feta. Door de kidneybonen vult deze gepofte aardappel ook erg goed.

Je kunt eventueel ook kip toevoegen zoals Sabine gedaan heeft. Zelf heb ik hem vega gehouden omdat dit ook beter in het budget van vandaag past. En ook omdat ik heel erg van vegetarisch eten houdt. Heb je niet voldoende aan 1 zoete aardappel, dan zou ik er een frisse tomatensalade bij maken.

gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 5,20
4 grote zoete aardappelen
100 gr kidneybonen
100 gr maïs
1 rode ui
3 tomaten
40 gr cheddar kaas
Zure room (optioneel)
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en peper en zout.

Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Maak in de tussentijd de vulling. Laat de maïs uitlekken en was de kidneybonen. Doe ze in een kommetje.

Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Meng dit met de bonen.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en stop dit in de holtes van de aardappel.

Snij de cheddar in blokjes en verdeel dit over de gevulde zoete aardappel en zet hem nog 10 minuten terug in de oven.

Garneer de Mexicaanse aardappel met een el zure room.

gevulde zoete aardappel

Dit recept is m.u.v. de zure room Voedselzandloper proof!

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

53 reacties

  • Eline
    13 augustus 2019 om 20:06

    Heerlijk recept! Vandaag geprobeerd. Ik heb er ook meer (Mexicaanse) kruiden opgedaan, na het lezen van de recensies. Het was erg lekker, voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Hilde Konings
    14 december 2018 om 18:42

    Zojuist gemaakt. Heerlijk. Wel wat meer kruiden, zoals cajun en chilipoeder toegevoegd, evenals avocado in blokjes. De roomheb ik gemengd met een scheutje Sweet chilisaus. Voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Annika
    18 december 2018 om 10:43

    Yum, klinkt goed!

    Beantwoorden
  • Yessica
    23 april 2018 om 15:35

    Is het een idee om de aardappelen na poffen leeg te lepelen en dan te mengen met de vullingingrediënten en er bijvoorbeeld fajita of burrito kruidenmix door te gooien? Zou een klodder zelfgemaakte guacamole misstaan??

    Beantwoorden
  • Petra
    18 mei 2016 om 22:05

    Ik heb deze vanavond gemaakt en het was erg lekker! Volgende keer iets meer kruiden erbij om m net iets pittiger te maken, maar we hebben gesmuld vanavond!

    Beantwoorden
  • L.
    9 maart 2016 om 15:34

    Echt verliefd op dit recept. Ga het aanstaande maandag maken voor mijn schoonouders, dus hoop dat zij het net zo lekker vinden :-).

    Beantwoorden
  • Janita
    25 november 2015 om 19:38

    Het was heerlijk! Zelfs mijn vriend (normaal het liefst 2 stukken vlees) vond het echt heerlijk. Wel wat meer kruiden toegevoegd.

    Beantwoorden
  • Kimberley
    5 april 2015 om 09:42

    Eerste recept van de app dat wij echt niet lekker vonden. Ach ja, smaken verschillen natuurlijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen