
Gevulde zoete aardappel
We hebben zo’n leuk recept voor je: een gevulde zoete aardappel. De zoete aardappel is gevuld met kidneybonen, maïs en cherrytomaatjes. Een gepofte zoete aardappel Mexican style dus! Een lekker vegetarisch zoete aardappel recept, maar je kunt er eventueel ook nog kip aan toevoegen. Het recept is makkelijk te bereiden en zoete aardappel is ook nog eens gezond. Serveer met guacamole en wat tortillachips en eventueel nog een salade. Viva la Mexico!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 1 klein blikje kidneybonen (160 gram)
- 1 klein blikje maïs (150 gram)
- 250 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 40 gr cheddar
- 15 gr verse koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Lekker met
- Zure room
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Pof de zoete aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met twee vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.
Maak in de tussentijd de vulling. Was de kidneybonen en laat de maïs uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom.
Snijd de cherrytomaten in vieren en pel en snipper de rode ui. Meng dit met de bonen.
Breng de vulling op smaak met peper en zout en stop dit in de holtes van de zoete aardappel.
Rasp de cheddar en verdeel dit over de gevulde zoete aardappel en zet nog 15 minuten terug in de oven.
Garneer de gevulde zoete aardappel met wat fijngesneden koriander en eventueel wat zure room.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan