Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

We hebben zo’n leuk recept voor je: een gevulde zoete aardappel. De zoete aardappel is gevuld met kidneybonen, maïs en cherrytomaatjes. Een gepofte zoete aardappel Mexican style dus! Een lekker vegetarisch zoete aardappel recept, maar je kunt er eventueel ook nog kip aan toevoegen. Het recept is makkelijk te bereiden en zoete aardappel is ook nog eens gezond. Serveer met guacamole en wat tortillachips en eventueel nog een salade. Viva la Mexico!

Gevulde zoete aardappel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 1 klein blikje kidneybonen (160 gram)
  • 1 klein blikje maïs (150 gram)
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 40 gr cheddar
  • 15 gr verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Lekker met

  • Zure room
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

  3. Pof de zoete aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met twee vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.

  4. Maak in de tussentijd de vulling. Was de kidneybonen en laat de maïs uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom.

  5. Snijd de cherrytomaten in vieren en pel en snipper de rode ui. Meng dit met de bonen.

  6. Breng de vulling op smaak met peper en zout en stop dit in de holtes van de zoete aardappel.

  7. Rasp de cheddar en verdeel dit over de gevulde zoete aardappel en zet nog 15 minuten terug in de oven.

  8. Garneer de gevulde zoete aardappel met wat fijngesneden koriander en eventueel wat zure room.

Gevulde zoete aardappel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in