Menu

Recept krentenbollen maken

Vorig jaar deelde ik een recept om zelf oliebollen te bakken. Met dit recept kun je ook heel gemakkelijk krentenbollen maken. Het enige wat je hoeft toe te voegen is krenten. Ik vind het hartstikke leuk om oliebollen en krentenbollen te maken. Het doet mij aan vroeger denken. Het is bij ons traditie om op oudejaarsdag samen oliebollen te eten. Mijn vader maakte vroeger emmers vol.

Ik ben er dol op en eet er zo 6 achter elkaar op. Of ze nu warm zijn of koud, ik vind het heerlijk. Ik wil ook nog een keer oliebollen met appel maken, misschien dat ik dat volgend jaar ga doen. Voor nu eerst mijn favo recept van Yvette van Boven voor Homemade krentenbollen.

Ingrediënten voor ongeveer 20 – 25 st
500 ml lauwe melk
100 gr krenten
1 zakje droge gist (7 gr)
3 el suiker
500 gr bloem
1 ei
Snuf zout
Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het
Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan.

Zeef de bloem en het zout.

Voeg het ei toe.

Giet al kloppend met de mixer de melk toe.

Meng de krenten door het beslag.

Laat het mengsel afgedekt minimaal een uur op een warme plek rijzen.

Verhit de olie in de pan tot 180 graden.

Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden.

Keer ze na een paar minuten.

De krentenbollen zijn klaar als ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten.

krentenbollen

happynewyear

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • nathalie
  30 december 2014 om 15:53

  heb je ook al eens geprobeerd appelbeignets van bladerdeeg te maken?
  Nodig : bladerdeeg, appel, kaneel en suiker.
  Vul een velletje bladerdeeg met stukjes appel, doe er een tweede velletje bladerdeeg op en plak dicht.
  frituur in zonnebloemolie en direct na het frituren bestrooien met kaneelsuiker.
  Heerlijk!

 • Pauline
  30 december 2013 om 15:03

  Is echt zo leuk om te doen ;)

 • Simone
  30 december 2013 om 11:44

  Ik ben gek op oliebollen, maar heb me er nog nooit aan gewaagd. Misschien toch maar eens proberen.

 • Marloes
  30 december 2013 om 10:55

  Oliebollen heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar wel zelfgemaakte gegeten ;)! Ik vind ze zo lekker!!

 • Daniëlle
  30 december 2013 om 10:25

  Wij kopen ze eigenlijk altijd, maar zelf bakken is natuurlijk 10 keer zo leuk! En het recept ziet er ook niet heel moeilijk uit :)

 • MySimplySpecial
  30 december 2013 om 08:20

  Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt, maar ik ben gek op oliebollen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.