Rum rozijnen oliebollen

Oliebollen met krenten

Oliebollen met krenten maken is eigenlijk heel simpel. Met ons basisrecept kun je sowieso alle kanten op. We gebruiken dit basisrecept en daar voegen we krenten aan toe. Maar je kunt ook appel toevoegen, chocola of rozijnen. Vroeger bakten onze ouders steevast zelf oliebollen op oudejaarsavond. Zo’n leuke traditie. Emmers vol beslag stonden op de kachel om te rijzen. Met dit makkelijke recept kan het niet fout gaan. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt, wil je niet meer anders. Zelfgemaakte oliebollen zijn echt het allerlekkerst.

Zelf oliebollen bakken
ingrediënt bloem, melk en ei

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 20-25 st.

  • 500 ml lauwe melk
  • 100 gr krenten
  • 1 zakje droge gist (7 gr)
  • 3 el suiker
  • 500 gr bloem
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • Zonnebloemolie (om in te bakken)

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan. Als het mengsel begint te borrelen is de gist actief en kan je deze gebruiken.

  2. Zeef de bloem en het zout.

  3. Voeg het ei toe.

  4. Giet al kloppend met de mixer de melk toe.

  5. Meng de krenten door het beslag.

  6. Laat het mengsel afgedekt onder een natte theedoek minimaal een uur op een warme plek rijzen.

  7. Verhit de olie in de pan tot 180 graden.

  8. Schep met een natte ijsboltang bollen van het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bij iedere bol maak je de tang opnieuw nat. Zo glijdt het beslag makkelijk van de tang en krijg je mooie ronde bollen. Keer ze na een paar minuten om.

  9. Keer ze na een paar minuten.

  10. De oliebollen met krenten zijn klaar als ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje. Garneer de oliebollen met poedersuiker.

Rum rozijnen oliebollen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in