fbpx
Menu

Chocolade cakerol met espresso room

Oh boy, de titel behoeft verder geen uitleg. Een chocolade cakerol met koffie room is verwennerij ten voeten uit. Ik ben een coffeelover en dat ik dit graag in toetjes verwerk heb je al eerder voorbij zien komen op mijn blog. Maar koffie in combinatie met chocola is helemaal goddelijk.

Zo’n chocolade boomstam, ook wel bûche de noël genoemd, zie je in deze tijd van het jaar vaak voorbij komen. Vaak wordt hij dan nog afgemaakt met een flinke laag chocolade ganache, alsof dit alleen nog niet hemels is. Ik heb de cakerol verder vrij basic gehouden, de espresso room maakt het voor mij al lekker genoeg. Om het een extra kerstig tintje te geven, bestrooide ik de boomstam nog even met poedersuiker, dat was precies de finishing touch die deze verwennerij nodig had.

Ingrediënten voor 8 personen
Voor het biscuit
5 eieren
120 gr suiker
100 gr bloem
40 gr cacao
20 gr maïzena
1 tl vanille extract
Snuf zout

Voor de vulling
250 ml slagroom
2 zakjes espresso poeder
2 el heet water
2 el suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
biscuit luchtig kloppen

Klop de eieren met de suiker en het vanille extract gedurende 10 minuten luchtig.

Spatel voorzichtig de bloem, cacao, maïzena en een snuf zout door het mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de plaat. Spreid het goed uit en zorg dat het niet dikker dan een cm is.

Bak het biscuit in 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
espresso room

Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker op. Laat de espresso oplossen in het water en spatel dit door de room.

Haal het biscuit uit de oven en rol hem met bakpapier en al voorzichtig op. Laat de rol zo afkoelen.
chocolade cakerol

Als hij afgekoeld is, rol je hem uit en verdeel je de vulling over de cake. Rol hem daarna voorzichtig op en laat de cakerol opstijven in de koelkast.

Garneer de chocolade cakerol voor het serveren met poedersuiker.

Bewaar de cakerol tot gebruik verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.

chocolade cakerol

 

 

fijnefeestdagen

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • elskookt
    19 mei 2019 om 09:14

    Pauline, mijn rol breekt bij oprollen, al een paar x geprobeerd, de gewone cakerol gaat prima op theedoek met suiker. Waarom deze met bakpapier? Is dat soms de oorzaak van breken? Maar de smaak is fantastisch, ik ben fan van je hoor👍

    Beantwoorden
  • Ellie
    12 januari 2019 om 13:28

    5x gemaakt complimenten alom, natuurlijk verteld over Pauline’s keuken!

    Beantwoorden
  • Irma
    4 november 2017 om 11:51

    Net gemaakt, smaakt heerlijk. Alleen wat problemen gehad met de cakelaag van het bakpapier te krijgen... heb je nog tips?

    Beantwoorden
  • Nicky
    3 januari 2017 om 08:17

    Nieuwjaarsdag deze rol gemaakt, Heb hem in de lengte gerold, had beter in de breedte gekund, dan had ik meer "rol" gehad, dus bij mij zag hij er iets minder mooi uit, Smaak is heerlijk!

    Beantwoorden
  • Annika
    3 januari 2017 om 14:26

    Wat leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • roos
    21 december 2014 om 11:15

    Waar kan je die espresso poeder kopen? En heb je nog een speciaal merk gebruikt?
    Ik ga deze maken voor kerst als dessert met vanille ijs en warme kersen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2014 om 18:28

    In de supermarkt. Het is gewoon oploskoffie :)

    Beantwoorden
  • Bibi
    15 december 2013 om 17:47

    Ik heb de ingrediënten ervoor in huis. Ziet er wel erg lekker uit! Maar heb zojuist al je pistache semifreddo gemaakt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 december 2013 om 14:49

    Oeh die is ook al zo lekker

    Beantwoorden
  • Elize
    13 december 2013 om 10:22

    Yum!!

    Beantwoorden
  • Marja
    12 december 2013 om 15:43

    Oh...wat ziet dát er lekker uit! Die moet ik gewoon ook uitproberen! Lijkt me verukkelijk! Bedankt voor je recept! Groetjes. :-)

    Beantwoorden
  • Linda
    11 december 2013 om 21:23

    Wow dat ziet er heerlijk uit! Komt weer op mijn verlang-maak-lijstje!

    Beantwoorden
  • Anouk
    8 december 2013 om 22:54

    Ohh die moet ik snel eens maken! Ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
  • Els
    8 december 2013 om 21:51

    Whoaaa! Morgen maar als toetje maken:)!

    Beantwoorden
  • Kelly
    8 december 2013 om 21:05

    Oooooh hmm dat klinkt erg goed!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    8 december 2013 om 16:37

    Oh wat lekker lijkt me dat!

    Beantwoorden
  • Anoeska
    8 december 2013 om 14:45

    Oei oei wat slecht maar oh zo lekker!

    Beantwoorden
  • Noortje
    8 december 2013 om 14:32

    Ziet er goddelijk uit!
    Ik ga hem nu ook maar eens maken denk ik, heb toch alle spullen al in huis ;)

    xx

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 december 2013 om 17:42

    Geniet er van.

    Beantwoorden
  • Juliette
    8 december 2013 om 14:28

    Ohhh ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden
  • Brenda
    8 december 2013 om 14:10

    Oh my.. wat ziet hij er lekker uit! Ik kan me voorstellen dat hij op was voor je er erg in had ;-)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen