Pasteitje

Pasteitje met kippenragout

Ben jij ook zo dol op een pasteitje? Een echte klassieker die wij echt heerlijk vinden. Een pasteitje met kippenragout doet ons echt denken aan vroeger. Toen aten we regelmatig een kippasteitje. Niet alleen als voorgerecht met kerst, maar ook wel eens gewoon bij de lunch.

Zelf pasteitjes maken

Hiervoor moet je eerst een kippenragout maken. Dit klinkt moeilijker dan het is. Geloof ons als je hem eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer anders! Heb je liever een vega pasteitje? Laat de kip dan achterwege en voeg extra paddenstoelen toe. Lekker nostalgisch! Kijk hier voor nog meer lekkere voorgerechten.

Pasteitje
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 pasteibakjes
  • 2 kipfilets
  • 200 gr paddenstoelen
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 0,5 ltr kippenbouillon
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon, verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en laat de kip ongeveer 8 tot 10 minuten garen.

  2. Snipper het uitje en fruit deze aan in de boter. Voeg het kerriepoeder toe en laat de smaken er goed in trekken. Voeg de bloem toe en laat deze op een zacht vuur garen. Blijf hierbij roeren, want je wilt niet dat de roux aanbakt. Haal de pan van het vuur en laat de roux afkoelen.

  3. Haal de kip uit de bouillon en trek deze met een vork uit elkaar. Gooi de bouillon niet weg. Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Bak deze aan in wat olijfolie. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.

  4. Zet de roux weer op het vuur en klop met een garde beetje bij beetje de bouillon erdoor. Blijf roeren totdat er een gladde ragout ontstaat. Voeg het kippenvlees en de gebakken paddenstoelen toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

  5. Bak de pasteibakjes af in een voorverwarmde oven, zoals vermeld staat op de verpakking. Vul de pasteitjes met de kippenragout en serveer het pasteitje meteen.

Pasteitje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.