Pasteitje met Kippenragout

Pasteitje met Kippenragout

Ben jij ook zo dol op deze klassieker? Een pasteitje met kippenragout? Het doet ons echt denken aan vroeger. Toen aten we regelmatig kip pastei. Niet alleen als voorgerecht met kerst, maar ook wel eens gewoon bij de lunch. Heb je hem liever vega? Laat de kip dan achterweg en voeg extra paddenstoelen toe. Lekker nostalgisch. Kijk hier voor nog meer lekkere voorgerechten.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 pasteibakjes
  • 2 kipfilets
  • 200 gr paddenstoelen
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 0,5 ltr kippenbouillon
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon, verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en laat de kip ongeveer 8 tot 10 minuten garen.

  2. Snipper het uitje en fruit deze aan in de boter. Voeg het kerriepoeder toe en laat de smaken er goed in trekken. Voeg de bloem toe en laat deze op een zacht vuur garen. Het mengsel is klaar als het wit uitslaat. Haal de pan van het vuur en laat de roux afkoelen.

  3. Haal de kipfilets uit de bouillon en trek deze met een vork uit elkaar. Gooi de bouillon niet weg. Boen de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Bak deze aan in wat olijfolie. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.

  4. Zet de roux weer op het vuur en klop met een garde beetje bij beetje de bouillon erdoor. Blijf roeren totdat er een gladde ragout ontstaat. Voeg het kippenvlees en de gebakken paddenstoelen toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

  5. Bak de pasteibakjes af in een voorverwarmde oven, zoals vermeld staat op de verpakking. Vul de pasteitjes met de kippenragout en serveer meteen.

Pasteitje met Kippenragout

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Kip Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Pasen Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Lunch Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (12 stemmen)

6 december 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in