chocolade cakerol

Chocolade cakerol met espresso room

Oh boy, de titel behoeft verder geen uitleg. Een chocolade cakerol met koffie room is verwennerij ten voeten uit. Ik ben een coffeelover en dat ik dit graag in toetjes verwerk heb je al eerder voorbij zien komen op mijn blog. Maar koffie in combinatie met chocola is helemaal goddelijk.

Zo’n chocolade boomstam, ook wel bûche de noël genoemd, zie je in deze tijd van het jaar vaak voorbij komen. Vaak wordt hij dan nog afgemaakt met een flinke laag chocolade ganache, alsof dit alleen nog niet hemels is. Ik heb de cakerol verder vrij basic gehouden, de espresso room maakt het voor mij al lekker genoeg. Om het een extra kerstig tintje te geven, bestrooide ik de boomstam nog even met poedersuiker, dat was precies de finishing touch die deze verwennerij nodig had.

Ingrediënten voor 8 personen
Voor het biscuit
5 eieren
120 gr suiker
100 gr bloem
40 gr cacao
20 gr maïzena
1 tl vanille extract
Snuf zout

Voor de vulling
250 ml slagroom
2 zakjes espresso poeder
2 el heet water
2 el suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
biscuit luchtig kloppen

Klop de eieren met de suiker en het vanille extract gedurende 10 minuten luchtig.

Spatel voorzichtig de bloem, cacao, maïzena en een snuf zout door het mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de plaat. Spreid het goed uit en zorg dat het niet dikker dan een cm is.

Bak het biscuit in 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
espresso room

Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker op. Laat de espresso oplossen in het water en spatel dit door de room.

Haal het biscuit uit de oven en rol hem met bakpapier en al voorzichtig op. Laat de rol zo afkoelen.
chocolade cakerol

Als hij afgekoeld is, rol je hem uit en verdeel je de vulling over de cake. Rol hem daarna voorzichtig op en laat de cakerol opstijven in de koelkast.

Garneer de chocolade cakerol voor het serveren met poedersuiker.

Bewaar de cakerol tot gebruik verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.

chocolade cakerol

 

 

fijnefeestdagen

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in