
Kipcocktail
Op zoek naar een licht voorgerecht? Dan is deze kipcocktail een echte aanrader! Een frisse kipcocktail gemaakt met gerookte kipfilet, mango en avocado. Je kunt met het fruit naar smaak variëren, want een kipcocktail met mandarijn of ananas is net zo lekker. Een ideaal voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Het is even wat snijwerk, maar verder is het maken van deze kipcocktail een appeltje eitje! Hou je meer van vis? Maak dan eens onze garnalen cocktail 2.0.
Je kunt deze kipcocktail ook in een slablad serveren!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 gerookte kipfilets
- 2 mango's
- 2 avocado's
- 1 rode ui
- 80 gr maïs
- Handjevol rucola
- Sap van een 1/2 citroen
- 2 el mayonaise
- Handjevol cashewnoten
- 1 tl kerriepoeder
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de gerookte kipfilets in blokjes.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de mango’s.
Snipper de rode ui fijn.
Let de maïs even uitlekken. Meng alle ingrediënten in een mengkom en voeg de uitgelekte maïs toe.
Maak een sausje van de mayonaise, het citroensap en de kerrie en breng dit op smaak met wat peper en zout.
Meng de saus door de rest van de ingrediënten en voeg als laatste de cashewnoten toe.
Serveer de kipcocktail in mooie glazen en garneer met wat rucola.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan