fbpx
Menu

Gebakken Gnocchi

Wij eten geregeld gnocchi en op mijn blog vind je ook verschillende recepten. In Italië eten ze dit vaak in tomaten saus maar mijn favoriet is gebakken gnochhi. Doordat je de gnochhi bakt, krijgt het een lekker en krokant korstje en dat is om te smullen. En ik weet dat ik waarschijnlijk heel veel boze Italianen over mij heen krijg nu, maar op deze manier is het ook lekker als bijgerecht. Scusi!

Ik maakte er zelf een soort van maaltijdsalade van. Een salade die ik normaal met pasta zou eten. Ik heb de pasta nu vervangen voor de gnocchi. Verre van Italiaans, maar o zo lekker.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr gnocchi
1 ui
1 teen knoflook
75 gr rucola
2 tomaten
1 bol mozzarella
Handje pijnboompitten
Peper en Zout
Olijfolie

gebakken gnocchi

Zo maak je het
Verhit wat olie in de pan.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de gnocchi toe en bak geheel op een middelhoog vuur rondom bruin. Geef het even de tijd en je zult zien dat ze vanzelf knapperig worden. Roer er niet te veel in, maar schud de pan af en toe heen en weer.

Maak een salade van de rucola en voeg daar partjes tomaat en stukken mozzarella aan toe.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Besprenkel het geheel met wat olijfolie en breng de salade verder op smaak met wat peper en zout.

Serveer de salade op de gebakken gnocchi en garneer het met de geroosterde pijnboompitjes.

gebakken gnocchi

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • avk
    2 juli 2014 om 08:35

    En moet ik de gnocchi eerst koken of vanuit t pak in de koekenpan doen? Ik heb dus geen verse gnocchi.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juli 2014 om 11:31

    Kan zo vanuit het pak, maar je kunt het ook even kort koken. De eerste versie is net wat steviger dan de voorgekookte versie.

    Beantwoorden
  • Marlot
    12 februari 2014 om 18:42

    Echt lekker! Heb het net gemaakt. Heb er zelf ook nog balsamico azijn overheen gedaan.

    Beantwoorden
  • PaulO
    2 oktober 2013 om 20:12

    Ik ben daar ook een tijdje geleden mee begonnen: simpel opbakken met uitje-fruitje ...

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 oktober 2013 om 21:31

    Tnx All! Ja lekker is het he ;)

    Beantwoorden
  • AugurkenMetSlagroom (Ursula)
    2 oktober 2013 om 20:07

    Ziet er lekker uit! Ik ben dol op gnocchi, maar heb de gebakken variant nog nooit gegeten. Daar komt binnenkort verandering in! :)

    Beantwoorden
  • Nicky
    2 oktober 2013 om 16:40

    Wat een geweldig idee om het te bakken!
    Ik vind gekookte gnocchi al erg lekker, maar dit lijkt me nog veel lekkerder!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    2 oktober 2013 om 15:35

    Lijkt me zo lekker, ik heb nog een pak gnocchi hier liggen!

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    2 oktober 2013 om 13:04

    Gnocchi gebakken is echt mijn lievelings! Vooral als er zo'n krokant laagje overheen komt.

    Beantwoorden
  • Yvonne
    2 oktober 2013 om 12:11

    Nog steeds best italiaans toch;) lijkt me wel lekker!

    Beantwoorden
  • Nanda
    2 oktober 2013 om 11:06

    Goed idee om het te bakken, vind het gekookt soms zo plakkerig :p

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 oktober 2013 om 11:11

    Haha ja, maar ook dat vind ik heel erg lekker :)

    Beantwoorden
  • Joyce
    2 oktober 2013 om 10:36

    Wil gnocchi zeker nog eens proberen!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    2 oktober 2013 om 09:55

    Dit lijkt me erg lekker!

    Beantwoorden
  • Sylvia
    2 oktober 2013 om 09:16

    Ik vind gnocchi echt heerlijk! At het een paar maanden terug voor de eerste keer bij een vriend van me, hij heeft moeten zweren om het binnenkort nog een keer te maken voor me ;)

    Beantwoorden
  • Aranka
    2 oktober 2013 om 08:20

    Ik las dit laatst ook al ergens, wat een briljant idee!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen