Gebakken gnocchi met burrata
Wij zijn persoonlijk meer fan van gebakken gnocchi dan van haar gekookte zusje. Door de gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje. En de structuur blijft ook heel stevig. Voeg een paar tomaten en een lekkere burrata toe en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook de kleine gasten aan tafel vinden dit lekker. Gaat hij op je favorietenlijstje?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg gnocchi
- 300 gr cherrytomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 60 gr rucola
- 2 bollen burrata
- 4 el pesto
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime koekenpan in iets olijfolie.
Voeg een extra scheut olijfolie toe. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom goudbruin. Zorg er wel voor dat je pan groot genoeg is, anders kan je het altijd nog in 2 etappes bakken.
Halveer de cherrytomaten en voeg ze bij de gnocchi. Schep kort even om. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout. Verdeel het over 4 borden.
Leg op iedere bord een handje rucola en een halve bol burrata. Garneer met een el verse pesto en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.