Gebakken gnocchi met burrata

Gebakken gnocchi met burrata

Wij zijn persoonlijk meer fan van gebakken gnocchi dan van haar gekookte zusje. Door de gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje. En de structuur blijft ook heel stevig. Voeg een paar tomaten en een lekkere burrata toe en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook de kleine gasten aan tafel vinden dit lekker. Gaat hij op je favorietenlijstje?

 

Gebakken gnocchi met burrata
Gebakken gnocchi met burrata

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg gnocchi
  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr rucola
  • 2 bollen burrata
  • 4 el pesto
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime koekenpan in iets olijfolie.

  2. Voeg een extra scheut olijfolie toe. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom goudbruin. Zorg er wel voor dat je pan groot genoeg is, anders kan je het altijd nog in 2 etappes bakken.

  3. Halveer de cherrytomaten en voeg ze bij de gnocchi. Schep kort even om. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout. Verdeel het over 4 borden.

  4. Leg op iedere bord een handje rucola en een halve bol burrata. Garneer met een el verse pesto en serveer meteen.

Gebakken gnocchi met burrata
Gebakken gnocchi met burrata

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gnocchi Pesto Tomaat Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (34 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in