Bramentaart

Bramentaart

Deze bramentaart is echt heerlijk. Niet de snelste of de meest simpele die je op onze site kunt vinden, maar wel een leuke uitdaging! Die zit in het maken van de botercreme. Het maken kost je namelijk een beetje tijd. Je kunt een hele snelle botercreme maken van boter en poedersuiker, maar dat is een stuk minder lekker dan de variant uit dit recept. Voor deze botercreme maak je eerst een banketbakkersroom waar je daarna de boter doorheen klopt. Zo ontstaat er een heerlijk romige crème. Heb je de creme ooit op deze manier gemaakt, dan wil je nooit meer opgeklopte boter met poedersuiker eten. Een taart versieren is een van de leukste dingen om te doen, wij besloten fruit in mooie blauwe en paarse kleuren te gebruiken: bramen, rode druiven en pruimen. Maar je kunt de bramentaart natuurlijk ook prachtig versieren met ander fruit. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je de botercreme bijvoorbeeld ook maken met frambozen en er een mooie roze/rode taart van maken. Veel bakplezier!

Bramentaart
Bramentaart

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 4 eieren (maat L )
  • 135 gr bloem
  • 120 gr suiker
  • 20 gr maizena
  • 6 el bramenjam
  • vers fruit mix (bijvoorbeeld: bramen, druiven, pruimen etc)
  • 1 el nougatine

Ingrediënten botercreme

  • 175 gr suiker
  • 300 gr roomboter
  • 75 gr bramen (diepvries, ontdooit )
  • 500 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 45 gr maizena

Materiaal

  • springvorm 24cm, ingevet

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht)

  2. Mix de eieren met de suiker in 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Spatel, wanneer het mengsel lichtgeel en stevig is, de bloem en de maïzena er voorzichtig door. Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit afkoelen.

  3. Maak ondertussen de botercreme. Dit doe je door eerst een banketbakkersroom te maken. Schenk hiervoor 450 ml melk in een pan en breng aan de kook. Klop de overige melk met de 100 gr suiker en de eidooiers in een mengkom door elkaar. Voeg als laatste de maïzena toe en klop tot een glad mengsel.

  4. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Daarna schenk je dit mengsel weer terug bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en laat dan 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken. Schenk de banketbakkersroom in een lage platte schaal om af te laten koelen en dek af met plasticfolie zodat er geen vel op komt.

  5. Maak dan van de banketbakkersroom de botercreme. Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen anders kan de crème gaan schiften. Klop de boter met de 75 gr suiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het door. Doe de bramen in een hoge maatbeker en pureer ze helemaal glad. Spatel ze daarna voorzichtig door de botercreme.

  6. Snijd de biscuit doormidden zodat je 2 lagen krijgt. Besmeer de bodem royaal met bramenjam en daarna met botercreme. Leg de andere biscuitlaag er op. Bestrijk ook deze met botercreme. Garneer met vers fruit en nougatine.

Bramentaart
Bramentaart

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Taart recepten Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in