Menu

Dubbele chocoladetaart

Ik ken niemand, maar dan ook niemand die geen chocoladetaart lust. Ik ben zelf dol op alles waar ook maar iets van chocola in zit en chocola is hier in huis dan ook niet veilig. De Mr. houdt er ook van en heeft ook mijn geheime la ontdekt.

In mijn geheime la bewaar ik hele repen voor het geval dat. En dat gevalletje dat komt nogal regelmatig voor. Nu vind ik dus de hond in de pot, dus ik moet maar eens op zoek gaan naar een nieuwe geheime plek. Deze dubbele chocoladetaart is een chocola walhalla, de bodem en de vulling zijn beide gemaakt van chocola. Het is een vrij simpele taart maar het resultaat is chocolicious. De techniek voor het aanbrengen van de frosting vind je hier.

 

chocolade taart

Ingrediënten voor 10 personen
Bodem
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
2 el cacao
Snuf zout

Vulling
1 x recept meringue botercrème
100 gr pure chocola

Materialen
Springvorm 23 cm
Spuitzak
Bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Maak eerst de bodem. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten.

Spatel de gezeefde bloem, de cacao, het zout en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.

Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt.

chocolade taart

Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept.

chocoladetaart

Laat de chocolade smelten, doe dit au bain marie of in de magnetron. Smelt de choco steeds per 10 sec in de magnetron en roer het vervolgens door. Herhaal de stap als dit nodig is.

Laat de chocola iets afkoelen.

Spatel de chocola door de botercreme en stop het in een spuitzak.

Snij je biscuit in 2 of in 3 gelijke delen.

Spuit de vulling op de helften en zet ze weer op elkaar.

Met een paletmes, smeer je de resterende botercreme rondom de cake. Kom je er niet uit, bekijk dan mijn video how to.

Laat de taart iets opstijven in de koelkast.


chocoladetaart

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

44 reacties

 • Pauline
  12 juni 2019 om 12:52

  Jawel, dat kan wel! Gewoon een dun laagje op de buitenkant van de taart smeren, dan is er niks aan de hand.

 • Kimara Pardoen
  11 juni 2019 om 10:40

  Hoi Pauline, Ik ben gevraagd om een taart te maken voor mijn buurmeisje de eisen waren chocolade en marsepein.. deze creme kan ik niet gebruiken onder marsepein hè?? Hoorde dat hij nat zou worden.. heb je een suggestie? Groetjes Kimara

 • Annika
  29 maart 2019 om 08:41

  Nee, dat is wel vreemd inderdaad. Misschien het beslag toch wat langer kloppen.

 • Dorine
  28 maart 2019 om 10:53

  Hoort hier geen boter in? Ik heb deze taart net gebakken in een 24 cm vorm en 1 recept voor de bodem valt eigenlijk niet te snijden in 2 delen omdat ie zo ontzettend laag is. Zelfs met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel. Heb nu nog maar 1 recept gedaan voor de bodemmmaar het lijkt of er wat mist

 • Annika
  20 februari 2019 om 11:54

  Wat leuk om te horen!

 • Nicky
  19 februari 2019 om 15:25

  Deze gemaakt als proef voor mijn dochters 5e verjaardag, die heeft als grote wens een chocoladetaart. Wat een goede taart en die botercrème........heerlijk zacht en romig. Gelukkig kan ik hem over 2 weken nog een keer maken!

 • Irma
  26 november 2018 om 21:53

  Hoi Pauline, Deze taart ziet er geweldig uit. Kun je deze ook maken met Tony's caramel/zeezout, denk je? Groet, Irma

 • Pauline
  22 oktober 2018 om 09:35

  3 maal is scheepsrecht, fijn date gelukt is.

 • Judith
  21 oktober 2018 om 12:57

  Yes! Het is nu de derde keer dat ik dit recept probeer en EINDELIJK is de chocolade botercreme goed gelukt! En eigenlijk gewoon omdat ik d instructies nu heel braaf gevolgd heb :) andere keren klopte ik de botercreme niet genoeg op of begon ik te panikeren als hij schiftte maar nu weet ik dat ik daar gewoon dóor moet.

 • Carolien Borrias
  8 september 2017 om 11:09

  Hi Pauline, Ik heb voor de vulling Tony's 70% gebruikt. Toch vind ik de vulling iets te romig/melkchocolade-achtig? Heb jij tips hoe ik deze puurder kan krijgen qua smaak? Hoger cacaogehalte? Of andere verhouding met boter/eiwit? Groetjes Carolien

 • Rianne
  9 maart 2017 om 17:46

  Voor mijn dochter haar verjaardag gemaakt, ze is dol op chocola. En hij is echt heerlijk!!

 • Ingrid
  31 maart 2015 om 22:05

  Hoi Pauline,

  Vroeg me af of je deze chococreme ook kunt maken door gesmolten chocolade toe te voegen aan de botercreme mix van DLT. Heb je daar ervaringen mee?

  Groetjes,
  Ingrid

 • linda
  9 maart 2015 om 21:43

  Kan je deze taart voor een paar dagen invriezen?

 • hassecd
  27 februari 2015 om 10:49

  hoelang kun je deze taart(zonder vulling) bewaren?

 • Guus Ruiter
  6 februari 2015 om 18:36

  Ik heb hem net gemaakt! Hij staat nu in de koeling stijf te worden. Ik ben benieuwd!!!

 • Pauline
  21 december 2014 om 18:37

  Haha leuk

 • Lissy
  19 december 2014 om 20:34

  Een vriend van me daagde me uit een échte chocoladetaart te maken. Hem was het nog niet gelukt zelf de ultieme chocoladetaart te maken dus die uitdaging durfde ik met jouw recept wel aan. Het is een succes geworden!! Hij heeft drie (!) stukken achter elkaar opgegeten. Thanks voor dit ultieme chocolade recept!!

 • Pauline
  5 november 2014 om 18:05

  Oh dat is lastig idd. Ik denk dat ik 1,5 x een 24 cm zou doen. Good luck!

 • Noesjka
  5 november 2014 om 14:16

  Hoi Pauline,
  Ik ga voor de verjaardage van mijn zoon een piano chocotaart maken en wil daarvoor de cakevorm gebruiken (twee cakes naast elkaar, laag ganache ertussen, witte fondant erop, et.) maarrrrr ik kan nergens vinden op internet wat de verhouding van de ingrediënten is die je dan nodig hebt. Wel voor de 20cm doorsnee en 24cm, maar niet voor een rechte cakevorm van 30cm bij 11cm.
  Weet jij dat wel toevallig?!

 • Pauline
  9 juli 2014 om 11:53

  Ik gebruik altijd een 23 cm

 • Anouk
  9 juli 2014 om 09:59

  Hoi Pauline,

  Ziet er lekker uit zeg! Welke diameter springvorm moet ik gebruiken? (ik snap dat dit verschilt hoe groot je hem zelf wil maar wat past het beste bij deze hoeveelheden)?

 • Pauline
  9 mei 2014 om 13:23

  Een gewone el met een klein bergje erop volstaat ook :)

 • Bloem
  8 mei 2014 om 21:05

  Ha Pauline,

  Deze zit er lekker uit voor moederdag as zondag! Ik vroeg me af of jij met eetlepel de amerikaanse maten bedoeld? (tablespoon)

 • Pauline
  6 maart 2014 om 17:07

  Hoger komt door de toevoeging van bakpoeder. En hoe meer beslag hoe hoger de taart wordt. Het kan een dag vantevoren, maar het hoeft niet. Omdat de topping van zuivel is, moet je de taart in de koelkast bewaren.

 • Sjifra
  6 maart 2014 om 09:53

  Hoi,

  De taart ziet er super lekker uit. Heb je een advies hoe ik de taart hoger kan krijgen. En is het verstandig de taart een dag van te voren te maken (zowel bij deze als bij de carrot cake) of doe ik er wijs aan de basis de dag van te voren te maken en de afwerking op de dag zelf. En adviseer je de taart in de koelkast te bewaren of op de dag zelf uit de koelkast te laten? Ik hoop dat je me kan helpen met mijn zee aan vragen :)

  Groet, Sjifra

 • Pauline
  19 januari 2014 om 12:23

  Oh en je 2e vraag, je kunt ook gewoon eiwit gebruiken. Alleen dan is het minder geschikt voor zwangere vrouwen.

 • Pauline
  19 januari 2014 om 12:22

  Je kunt deze het beste luchtdicht bewaren. Dus in een afgesloten zak op het aanrecht.

 • Isabelle
  18 januari 2014 om 17:52

  Beste Pauline,

  Ik ben momenteel bezig met de biscuit te maken van deze chocoladetaart. Ik zou morgen de vulling maken en verder afwerken. Hoe bewaar ik best de biscuit tot mogen?
  Hier in België is gepasteuriseerd eiwit moeilijk te vinden. Mag de botercreme ook met niet gepasteuriseerd eiwit gemaakt worden?

  Groete,
  Isabelle

 • Pauline
  16 oktober 2013 om 18:11

  Oeps foutje die hoort hier ook niet in :)

 • Katriend
  16 oktober 2013 om 16:43

  Ik vind de citroenrasp uit je bereidingswijze niet terug bij de ingrediënten, Pauline... rasp van een halve of een hele citroen of is dat volgens eigen smaak?!

 • MySimplySpecial
  30 september 2013 om 17:30

  Hmm dat ziet er erg goed uit!

 • Saskia
  30 september 2013 om 17:05

  Oef dit ziet er heerlijk uit. Dankzij dit blog ga ik nu op zijn minst maar even warme choco maken :)

 • Maura @yellowlemontree
  30 september 2013 om 16:37

  OEF. Dubbel chocolade. Dubbel zo lekker dus. Ik heb al lang geen chocoladetaart meer gemaakt, dus het wordt wel weer eens tijd!

 • Iris, De Voedzame Keuken
  30 september 2013 om 07:54

  Ik ken wel iemand die het niet zo lekker vindt, namelijk ML, ook choco ijs vindt hij maar zo zo. Leuk hè, want dan hebben wij meer ;-)

 • Stella
  29 september 2013 om 21:54

  Oh ik ben zo gek op chocola..deze sla ik op, yummieee!

 • Pauline
  29 september 2013 om 18:28

  Haha ;) geeft niks hoor!

 • Karlijn
  29 september 2013 om 17:05

  Ooh het ziet er echt lekker uit :)

 • Margrietje01
  29 september 2013 om 16:51

  Aangenaam kennis te maken, maar ik hou niet van chocoladetaart! Ik hou niet van chocolade. Punt. Nooit van gehouden en nog steeds niet dus. Heel a-typisch voor een vrouw, ik weet het. Maar ik vind het niet erg en ik ben er niet ongelukkig door haha.

 • Daniëlle
  29 september 2013 om 13:15

  Wow, dat ziet er lekker uit!

 • Pauline
  29 september 2013 om 11:32

  Haha nee niet bepaald ;)

 • Joyce
  29 september 2013 om 10:58

  Lijkt me heerlijk!

 • Martine
  29 september 2013 om 10:31

  Mmmm, woonde jij niet heel dichtbij :-) ? Hij ziet er echt heerlijk uit!

 • Dita
  29 september 2013 om 09:55

  Omg dit lijkt me zo lekker!!

 • Caroline Brouwer
  29 september 2013 om 09:19

  Dit recept is vast niet zandloperproof! ;-)
  Maar ziet er wel goddelijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.