Dubbele chocoladetaart

Ik ken niemand, maar dan ook niemand die geen chocoladetaart lust. Ik ben zelf dol op alles waar ook maar iets van chocola in zit en chocola is hier in huis dan ook niet veilig. De Mr. houdt er ook van en heeft ook mijn geheime la ontdekt.

In mijn geheime la bewaar ik hele repen voor het geval dat. En dat gevalletje dat komt nogal regelmatig voor. Nu vind ik dus de hond in de pot, dus ik moet maar eens op zoek gaan naar een nieuwe geheime plek. Deze dubbele chocoladetaart is een chocola walhalla, de bodem en de vulling zijn beide gemaakt van chocola. Het is een vrij simpele taart maar het resultaat is chocolicious. De techniek voor het aanbrengen van de frosting vind je hier.

 

chocolade taart

Ingrediënten voor 10 personen
Bodem
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
2 el cacao
Snuf zout

Vulling
1 x recept meringue botercrème
100 gr pure chocola

Materialen
Springvorm 23 cm
Spuitzak
Bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Maak eerst de bodem. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten.

Spatel de gezeefde bloem, de cacao, het zout en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.

Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt.

chocolade taart

Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept.

chocoladetaart

Laat de chocolade smelten, doe dit au bain marie of in de magnetron. Smelt de choco steeds per 10 sec in de magnetron en roer het vervolgens door. Herhaal de stap als dit nodig is.

Laat de chocola iets afkoelen.

Spatel de chocola door de botercreme en stop het in een spuitzak.

Snij je biscuit in 2 of in 3 gelijke delen.

Spuit de vulling op de helften en zet ze weer op elkaar.

Met een paletmes, smeer je de resterende botercreme rondom de cake. Kom je er niet uit, bekijk dan mijn video how to.

Laat de taart iets opstijven in de koelkast.


chocoladetaart

My life in pictures September
DIY Taco Cups met Mexicaanse salade
Bewaar
35 Comments
 • Carolien Borrias

  8 september 2017 at 11:09 Beantwoorden

  Hi Pauline,

  Ik heb voor de vulling Tony’s 70% gebruikt. Toch vind ik de vulling iets te romig/melkchocolade-achtig? Heb jij tips hoe ik deze puurder kan krijgen qua smaak? Hoger cacaogehalte? Of andere verhouding met boter/eiwit?

  Groetjes Carolien

 • Rianne

  9 maart 2017 at 17:46 Beantwoorden

  Voor mijn dochter haar verjaardag gemaakt, ze is dol op chocola. En hij is echt heerlijk!!

 • Ingrid

  31 maart 2015 at 22:05 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nVroeg me af of je deze chococreme ook kunt maken door gesmolten chocolade toe te voegen aan de botercreme mix van DLT. Heb je daar ervaringen mee?\r\n\r\nGroetjes,\r\nIngrid

 • linda

  9 maart 2015 at 21:43 Beantwoorden

  Kan je deze taart voor een paar dagen invriezen?

 • hassecd

  27 februari 2015 at 10:49 Beantwoorden

  hoelang kun je deze taart(zonder vulling) bewaren?

 • Guus Ruiter

  6 februari 2015 at 18:36 Beantwoorden

  Ik heb hem net gemaakt! Hij staat nu in de koeling stijf te worden. Ik ben benieuwd!!!

 • Lissy

  19 december 2014 at 20:34 Beantwoorden

  Een vriend van me daagde me uit een échte chocoladetaart te maken. Hem was het nog niet gelukt zelf de ultieme chocoladetaart te maken dus die uitdaging durfde ik met jouw recept wel aan. Het is een succes geworden!! Hij heeft drie (!) stukken achter elkaar opgegeten. Thanks voor dit ultieme chocolade recept!!

 • Noesjka

  5 november 2014 at 14:16 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\nIk ga voor de verjaardage van mijn zoon een piano chocotaart maken en wil daarvoor de cakevorm gebruiken (twee cakes naast elkaar, laag ganache ertussen, witte fondant erop, et.) maarrrrr ik kan nergens vinden op internet wat de verhouding van de ingrediënten is die je dan nodig hebt. Wel voor de 20cm doorsnee en 24cm, maar niet voor een rechte cakevorm van 30cm bij 11cm.\r\nWeet jij dat wel toevallig?!

  • Pauline

   5 november 2014 at 18:05 Beantwoorden

   Oh dat is lastig idd. Ik denk dat ik 1,5 x een 24 cm zou doen. Good luck!

 • Anouk

  9 juli 2014 at 09:59 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nZiet er lekker uit zeg! Welke diameter springvorm moet ik gebruiken? (ik snap dat dit verschilt hoe groot je hem zelf wil maar wat past het beste bij deze hoeveelheden)?

 • Bloem

  8 mei 2014 at 21:05 Beantwoorden

  Ha Pauline, \r\n\r\nDeze zit er lekker uit voor moederdag as zondag! Ik vroeg me af of jij met eetlepel de amerikaanse maten bedoeld? (tablespoon)

  • Pauline

   9 mei 2014 at 13:23 Beantwoorden

   Een gewone el met een klein bergje erop volstaat ook 🙂

 • Sjifra

  6 maart 2014 at 09:53 Beantwoorden

  Hoi,\r\n\r\nDe taart ziet er super lekker uit. Heb je een advies hoe ik de taart hoger kan krijgen. En is het verstandig de taart een dag van te voren te maken (zowel bij deze als bij de carrot cake) of doe ik er wijs aan de basis de dag van te voren te maken en de afwerking op de dag zelf. En adviseer je de taart in de koelkast te bewaren of op de dag zelf uit de koelkast te laten? Ik hoop dat je me kan helpen met mijn zee aan vragen :)\r\n\r\nGroet, Sjifra

  • Pauline

   6 maart 2014 at 17:07 Beantwoorden

   Hoger komt door de toevoeging van bakpoeder. En hoe meer beslag hoe hoger de taart wordt. Het kan een dag vantevoren, maar het hoeft niet. Omdat de topping van zuivel is, moet je de taart in de koelkast bewaren.

 • Isabelle

  18 januari 2014 at 17:52 Beantwoorden

  Beste Pauline,\r\n\r\nIk ben momenteel bezig met de biscuit te maken van deze chocoladetaart. Ik zou morgen de vulling maken en verder afwerken. Hoe bewaar ik best de biscuit tot mogen?\r\nHier in België is gepasteuriseerd eiwit moeilijk te vinden. Mag de botercreme ook met niet gepasteuriseerd eiwit gemaakt worden? \r\n\r\nGroete,\r\nIsabelle

  • Pauline

   19 januari 2014 at 12:22 Beantwoorden

   Je kunt deze het beste luchtdicht bewaren. Dus in een afgesloten zak op het aanrecht.

  • Pauline

   19 januari 2014 at 12:23 Beantwoorden

   Oh en je 2e vraag, je kunt ook gewoon eiwit gebruiken. Alleen dan is het minder geschikt voor zwangere vrouwen.

 • Katriend

  16 oktober 2013 at 16:43 Beantwoorden

  Ik vind de citroenrasp uit je bereidingswijze niet terug bij de ingrediënten, Pauline… rasp van een halve of een hele citroen of is dat volgens eigen smaak?!

 • MySimplySpecial

  30 september 2013 at 17:30 Beantwoorden

  Hmm dat ziet er erg goed uit!

 • Saskia

  30 september 2013 at 17:05 Beantwoorden

  Oef dit ziet er heerlijk uit. Dankzij dit blog ga ik nu op zijn minst maar even warme choco maken 🙂

 • Maura @yellowlemontree

  30 september 2013 at 16:37 Beantwoorden

  OEF. Dubbel chocolade. Dubbel zo lekker dus. Ik heb al lang geen chocoladetaart meer gemaakt, dus het wordt wel weer eens tijd!

 • Iris, De Voedzame Keuken

  30 september 2013 at 07:54 Beantwoorden

  Ik ken wel iemand die het niet zo lekker vindt, namelijk ML, ook choco ijs vindt hij maar zo zo. Leuk hè, want dan hebben wij meer 😉

 • Stella

  29 september 2013 at 21:54 Beantwoorden

  Oh ik ben zo gek op chocola..deze sla ik op, yummieee!

 • Karlijn

  29 september 2013 at 17:05 Beantwoorden

  Ooh het ziet er echt lekker uit 🙂

 • Margrietje01

  29 september 2013 at 16:51 Beantwoorden

  Aangenaam kennis te maken, maar ik hou niet van chocoladetaart! Ik hou niet van chocolade. Punt. Nooit van gehouden en nog steeds niet dus. Heel a-typisch voor een vrouw, ik weet het. Maar ik vind het niet erg en ik ben er niet ongelukkig door haha.

  • Pauline

   29 september 2013 at 18:28 Beantwoorden

   Haha 😉 geeft niks hoor!

 • Daniëlle

  29 september 2013 at 13:15 Beantwoorden

  Wow, dat ziet er lekker uit!

 • Joyce

  29 september 2013 at 10:58 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk!

 • Martine

  29 september 2013 at 10:31 Beantwoorden

  Mmmm, woonde jij niet heel dichtbij 🙂 ? Hij ziet er echt heerlijk uit!

 • Dita

  29 september 2013 at 09:55 Beantwoorden

  Omg dit lijkt me zo lekker!!

 • Caroline Brouwer

  29 september 2013 at 09:19 Beantwoorden

  Dit recept is vast niet zandloperproof! ;-)\r\nMaar ziet er wel goddelijk uit!

Plaats een reactie