20 x Toetje in een glas
Hoe leuk is het om een toetje in een glas te serveren? Want de presentatie is minstens zo belangrijk als hetgeen wat je voorschotelt. En met een kerstdessert in een glaasje zit je meteen goed. Het kerstdessert is dé kers op de taart van het kerstdiner. Het ziet er superfeestelijk uit en het is vaak ook makkelijk. Geen instortingsgevaar in ieder geval. En de glaasjes? Die vind je overal en nergens. Gebruik drinkglazen, jampotjes, cocktailglazen of ijscoupes. Dus of je nu gaat voor de kokos pannacotta of de 3 kleuren chocolademousse, succes gegarandeerd met deze kersttoetjes.
Dessert in glas
Een dessert in een glas is heel eenvoudig om te maken. En wist je dat je een toetje in een glas ook goed voorbereiden? De meeste toetjes kun je van tevoren maken en dan hoef je ze bij het diner alleen maar tevoorschijn te halen en even af te maken met wat vers fruit, poedersuiker of andere toppings.
Monchou toetje in glas
Een van onze favoriete toetjes in een glas is ons monchou taartje. Met een handvol ingrediënten zet je dit heerlijke dessert op tafel. En een groot pluspunt, bijna iedereen lust dit! Een echte allemansvriend.
1. Kokos pannacotta in een glaasje
2. Granaatappelpuddinkjes in een glaasje
3. Raspberry fool in een glaasje
4. Drie kleuren chocolademousse in een glaasje
5. Monchoutaart in een glaasje
6. Tiramisu in een glaasje
7. Rosé sorbetijs in een glaasje
8. Kerst tiramisu in een glaasje
9. Rabarber toetje in een glaasje
10. Oreo toetje in een glaasje
11. Arroz con leche in een glaasje
12. Citroen tiramisu in een glaasje
13. Chocolade espresso mousse in een glaasje
14. Kwarktaart in een glaasje
15. Gemarineerde aardbeien in een glaasje
16. Kinder chocolademousse in een glaasje
17. Aardbeien toetje in een glaasje
18. Citroenmousse in een glaasje
19. Café crema in een glaasje
20. Advocaat toetje in een glaasje
21. Speculaas trifle in een glaasje
22. Sabayon in een glaasje
23. Hemelse modder in een glaasje
Veelgestelde vragen over toetjes in een glas
-
Welke glazen zijn geschikt?
Wij werken graag met mooie champagne coupes, maar je kunt ook voor weckpotjes kiezen, grote wijnglazen of leuke dessert glaasjes.
-
Hoe voorkom je dat de laagjes van het toetje in elkaar zakken?
Gebruik stevige ingrediënten, zoals mousse, mascarpone of wat dikkere yoghurt. Je kunt een laagje tussendoor ook even laten opstijven in de koelkast.
-
Hoe maak je mooie en strakke laagjes?
Je kunt het netst werken als je een spuitzak gebruikt. Heb je die niet in huis? Gebruik dan een lepel om de laagjes glad te strijken.
-
Kun je toetjes in een glas van tevoren maken?
Ja, heel goed zelfs! Als je een crunch of iets knapperigs toevoegt, kun je dat het beste op het einde doen. Hetzelfde geldt voor vers fruit.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in

