Menu
DSC_0031-5-710x380.jpg

Gemarineerde courgette

Gemarineerde courgette is een typisch Italiaans gerecht. Italianen eten deze gemarineerde groente vaak bij de antipasti. Ik heb me laten inspireren door Sicilië toen ik daar op vakantie was.

Ik ben zelf dol op groente, het is zo veelzijdig. Ik ben opgegroeid met veel groente, wij hadden vroeger een moestuin. Toch kreeg ik de groente vaak gekookt of met een sausje. En dat terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Neem nou een courgette, deze kan je rauw eten, ja echt waar, grillen, bakken, stoven of zoals ik gedaan heb marineren. Je kan de gemarineerde courgette als bijgerecht eten, maar het is ook heerlijk op een bruschetta. En zowel warm als koud is het lekker.

Ingrediënten
1 courgette
Sap van een 1/2 citroen
6 el olijfolie
2 tenen knoflook
Handjevol verse basilicum
Peper en zeezout

gemarineerde courgette

Zo maak je het
Snij de courgette in dunne plakken, je kunt dit het beste met een kaasschaaf of mandoline doen.

Hak de knoflook fijn en hak de basilcum in stukjes.

Maak een dressing van de olie, het citroensap, de knoflook en de basilicum.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de courgette linten en hussel het door elkaar.

Laat een grillpan goed heet worden.

Grill de courgettes aan weerszijden goudbruin.

Giet de overgebleven dressing in de pan en verwarm het kort.

Giet het over de courgettes.

Laat de courgette het liefst een half uurtje marineren voordat je ze opeet. Maar als je niet kan wachten, dan zijn ze nu ook al erg lekker.

gemarineerde courgette

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan