Gegrilde courgette

Gegrilde courgette

Van deze gegrilde courgette kunnen we geen genoeg krijgen! Het is een typisch Italiaans gerecht, welke de Italianen vaak bij de antipasti eten. Wat houden we toch van courgette! Het is zo’n veelzijdige groente. Je kunt het rauw eten, ja echt waar, maar ook bakken, stoven of grillen zoals wij nu gedaan hebben. Het lekkere aan deze gegrilde courgette is dat die eerst gemarineerd is in een saus van olijfolie, citroensap, knoflook en basilicum. Je kunt de gemarineerde courgette als bijgerecht eten, maar het is ook lekker op een bruschetta met eventueel nog wat Italiaanse kaas erbij. Het mooie van dit courgette recept is dat het ook nog eens warm als koud lekker is. Bon appetito!

Gegrilde courgette

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor een schaal

  • 1 courgette
  • 6 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 knoflookteen
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de courgette in dunne plakken, je kunt dit het beste met een kaasschaaf of een mandoline doen. Hak de knoflook fijn en de basilicum in stukjes.

  2. Maak de marinade van de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de basilicum. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Wentel de courgettelinten door de marinade.

  3. Laat een grillpan goed heet worden. Grill de courgettes aan weerszijden goudbruin.

  4. Giet op het laatst de overgebleven marinade in de grillpan en verwarm het kort. Giet het over de gegrilde courgette.

  5. Laat de gegrilde courgette het liefst nog een half uurtje staan voordat je ze opeet. Maar als je niet kan wachten, dan zijn ze nu natuurlijk ook al erg lekker!

Gegrilde courgette

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in