How To Taart vullen en icen

Een taart vullen en afsmeren met botercrème is iets typisch Amerikaans. Je kent ze vast wel, van die grote laagjes taarten met met een dikke laag frosting er op. Ze noemen dit frosten, glazuren of icen en dit houdt in een taart bekleden met botercrème, een cream cheese frosting of ganache. Deze vullingen worden stevig in de koelkast en hierdoor krijgt je taart een hele strakke uitstraling. Maar je kan het ook juist robuust en rommelig maken of rozen spuiten met een spuitzak.

Zo’n grote taart ziet er altijd heel lekker uit en spectaculair uit, terwijl het heel makkelijk om te maken is. Je kan ook je taart vullen met de crème en bekleden met marsepein of fondant maar dat is weer een andere techniek, die ik eerder uitgelegd heb.

In deze how to video laat ik je zien hoe je een taart kunt vullen en afsmeren. Ik heb hier een chocolade biscuit gebruikt en chocolade botercrème. Het recept voor deze taart zal ik later op mijn blog plaatsen.

Voor het doorsnijden van de taart heb ik een taartzaag gebruikt, maar dit kan ook met een groot mes. Een taart vullen, lukt het beste met een spuitzak en voor het afsmeren heb ik een paletmes gebruikt, in dit geval een pannenkoeken mes van de Hema.

taart vullen

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in