Menu

Video: How To Taart vullen en icen

Een taart vullen en afsmeren met botercrème is iets typisch Amerikaans. Je kent ze vast wel, van die grote laagjes taarten met met een dikke laag frosting er op. Ze noemen dit frosten, glazuren of icen en dit houdt in een taart bekleden met botercrème, een cream cheese frosting of ganache. Deze vullingen worden stevig in de koelkast en hierdoor krijgt je taart een hele strakke uitstraling. Maar je kan het ook juist robuust en rommelig maken of rozen spuiten met een spuitzak.

Zo’n grote taart ziet er altijd heel lekker uit en spectaculair uit, terwijl het heel makkelijk om te maken is. Je kan ook je taart vullen met de crème en bekleden met marsepein of fondant maar dat is weer een andere techniek, die ik eerder uitgelegd heb.

In deze how to video laat ik je zien hoe je een taart kunt vullen en afsmeren. Ik heb hier een chocolade biscuit gebruikt en chocolade botercrème. Het recept voor deze taart zal ik later op mijn blog plaatsen.

Voor het doorsnijden van de taart heb ik een taartzaag gebruikt, maar dit kan ook met een groot mes. Een taart vullen, lukt het beste met een spuitzak en voor het afsmeren heb ik een paletmes gebruikt, in dit geval een pannenkoeken mes van de Hema.

taart vullen

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Claudia
  29 december 2015 om 19:47

  Kan ik dit recept gebruiken om mijn taart af te smeren zoals bij Amerikaanse filmpjes op youtube? Zo'n taart die volledig is afgesmeerd met botercreme/frosting waardoor het één glad geheel is.

 • Anna-Karina
  14 september 2015 om 13:22

  Taart snijden gaat ook heel makkelijk met tandfloss (ongebruikt!)

 • Pauline
  14 februari 2014 om 22:28

  Dat hangt van de grootte van je taart af. Reken op 200 gr crème voor een 23 cm taart

 • laura
  14 februari 2014 om 16:25

  hoeveel boter moet je gebruiken ?????

 • Slagroomspuit
  30 december 2013 om 14:41

  Met een spuitzak zou je nog leuke ''dotjes'' op de taart kunnen spuiten. Tipje van mij mocht je het leuk vinden. Heb hem gemaakt en hij smaakt echt top!

 • Sara Berx
  22 december 2013 om 14:16

  Hey!
  Ziet er goed uit! Maar als ik een taart maak en ik snij die door midden, is mijn taart heel fel aan het kruimelen en totaal niet stevig meer. Terwijl jou taart er nog heel goed uitziet :)
  Heb je een tip?

 • Henriëtte
  30 september 2013 om 12:21

  Het water loopt me in de mond. Het ziet er werkelijk heerlijk uit.

 • Pauline
  16 juni 2013 om 13:19

  Ja dat is het mooiste he?

 • Daniëlle
  15 juni 2013 om 13:50

  Ziet er mooi uit! Ook als je een puntje eruit hebt gesneden :)

 • Simone
  14 juni 2013 om 17:53

  Wat een leuke video!

 • Joyce
  14 juni 2013 om 15:06

  Dat ziet er heerlijk uit!

 • Sylvia
  14 juni 2013 om 12:46

  Oef, dat ziet er echt veel te lekker uit ;)

 • Brenda (kookt)
  14 juni 2013 om 08:31

  Dat ziet er goed uit zeg! Het is nog vroeg, maar je mag best alvast een stukje naar me opsturen ;-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST