Dubbele chocoladetaart
Ik ken niemand, maar dan ook niemand die geen chocoladetaart lust. Ik ben zelf dol op alles waar ook maar iets van chocola in zit en chocola is hier in huis dan ook niet veilig. De Mr. houdt er ook van en heeft ook mijn geheime la ontdekt.
In mijn geheime la bewaar ik hele repen voor het geval dat. En dat gevalletje dat komt nogal regelmatig voor. Nu vind ik dus de hond in de pot, dus ik moet maar eens op zoek gaan naar een nieuwe geheime plek. Deze dubbele chocoladetaart is een chocola walhalla, de bodem en de vulling zijn beide gemaakt van chocola. Het is een vrij simpele taart maar het resultaat is chocolicious. De techniek voor het aanbrengen van de frosting vind je hier.
Ingrediënten voor 10 personen
Bodem
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
2 el cacao
Snuf zout
Vulling
1 x recept meringue botercrème
100 gr pure chocola
Materialen
Springvorm 23 cm
Spuitzak
Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
Maak eerst de bodem. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten.
Spatel de gezeefde bloem, de cacao, het zout en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt.
Laat het biscuit afkoelen op een rooster.
Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept.
Laat de chocolade smelten, doe dit au bain marie of in de magnetron. Smelt de choco steeds per 10 sec in de magnetron en roer het vervolgens door. Herhaal de stap als dit nodig is.
Laat de chocola iets afkoelen.
Spatel de chocola door de botercreme en stop het in een spuitzak.
Snij je biscuit in 2 of in 3 gelijke delen.
Spuit de vulling op de helften en zet ze weer op elkaar.
Met een paletmes, smeer je de resterende botercreme rondom de cake. Kom je er niet uit, bekijk dan mijn video how to.
Laat de taart iets opstijven in de koelkast.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in