Dubai oliebol
Het kan je niet ontgaan zijn: de Dubai chocolade trend. En nee, dan hebben we het dus niet over die zonnige vakantiebestemming, maar over de combinatie van chocolade, kadayif (krokante deegsliertjes) en pistache. Een hemelse combinatie in een chocoladereep, maar al helemáál in oliebollen. Je kan zo’n Dubai oliebol sinds kort halen bij menig oliebollenkraam, maar zelf maken is nog leuker.
De Dubai oliebol is dé Oud & Nieuw trend
Dit recept is dé Oud en Nieuw-traktatie van 2024. Denk aan een krokante laag kadayif, een volle pistachevulling en een topping van chocolade en gehakte pistachenoten. Wij gebruiken zelfgemaakte oliebollen, maar kant-en-klare werken ook prima als je tijd wil besparen. Het resultaat? Een oliebol waar je megablij van wordt!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 12 st.
- 12 oliebollen (recept)
- 100 gr kadayif (te koop bij Turkse supermarkt)
- 150 gr pistachepasta (+ extra)
- 100 gr pure chocolade
- 50 gr pistachenoten
- 25 gr roomboter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de oliebollen volgens ons basisrecept. Kant-en-klaar kopen is natuurlijk een optie, als je écht snel klaar wil zijn (of niet wil frituren).
Snijd de kadayif (filodeegreepjes) in stukjes. Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak ze goudbruin in de roomboter.
Meng de pistachepasta door de kadayif. Verwarm het nog even kort door, zodat het goed mengt.
Snijd de oliebollen doormidden. Hak de pistachenoten in stukjes.
Maak nu de chocoladelaag. Smelt daarvoor pure chocolade au bain-marie in een pannetje boven een grotere pan met zacht kokend water. Dip de bovenkant van de oliebollen in de gesmolten chocolade, bestrooi met wat pistachenoten en laat even uitharden in de koelkast. Je kunt ook een klein lepeltje kokosolie door de gesmolten chocolade mengen; dit geeft een extra mooie ‘harde’ chocoladelaag.
Verdeel een lepel vulling over de onderkant van de oliebol. Druk de bovenkant er voorzichtig bovenop.
Verwarm de resterende pistachespread. Drizzle een beetje pistachespread over de oliebol.
Serveer je Dubai oliebol meteen, of bewaar tot gebruik buiten de koelkast.
Variatietips
- Kun je geen kadayif vinden? Vervang het door fijngehakte krokante koekjes, zoals kletskoppen. Niet helemaal hetzelfde, maar wel ontzettend lekker.
- Voor een extra feestelijke uitstraling kun je wat eetbaar bladgoud of poedersuiker over de oliebollen strooien. Perfect voor Oud & Nieuw!
- Geen fan van pure chocolade? Gebruik witte chocolade voor een zoetere twist, die smaakt ook supergoed bij de pistache.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in