Dubai oliebol

Dubai oliebol

Het kan je niet ontgaan zijn: de Dubai chocolade trend. En nee, dan hebben we het dus niet over die zonnige vakantiebestemming, maar over de combinatie van chocolade, kadayif (krokante deegsliertjes) en pistache. Een hemelse combinatie in een chocoladereep, maar al helemáál in oliebollen. Je kan zo’n Dubai oliebol sinds kort halen bij menig oliebollenkraam, maar zelf maken is nog leuker.⁠

De Dubai oliebol is dé Oud & Nieuw trend

Dit recept is dé Oud en Nieuw-traktatie van 2024. Denk aan een krokante laag kadayif, een volle pistachevulling en een topping van chocolade en gehakte pistachenoten. Wij gebruiken zelfgemaakte oliebollen, maar kant-en-klare werken ook prima als je tijd wil besparen. Het resultaat? Een oliebol waar je megablij van wordt!

Dubai oliebol recept
Dubai oliebol
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 st.

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de oliebollen volgens ons basisrecept. Kant-en-klaar kopen is natuurlijk een optie, als je écht snel klaar wil zijn (of niet wil frituren).

  2. Snijd de kadayif (filodeegreepjes) in stukjes. Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak ze goudbruin in de roomboter.

  3. Meng de pistachepasta door de kadayif. Verwarm het nog even kort door, zodat het goed mengt.

  4. Snijd de oliebollen doormidden. Hak de pistachenoten in stukjes.

  5. Maak nu de chocoladelaag. Smelt daarvoor pure chocolade au bain-marie in een pannetje boven een grotere pan met zacht kokend water. Dip de bovenkant van de oliebollen in de gesmolten chocolade, bestrooi met wat pistachenoten en laat even uitharden in de koelkast. Je kunt ook een klein lepeltje kokosolie door de gesmolten chocolade mengen; dit geeft een extra mooie ‘harde’ chocoladelaag.

  6. Verdeel een lepel vulling over de onderkant van de oliebol. Druk de bovenkant er voorzichtig bovenop.

  7. Verwarm de resterende pistachespread. Drizzle een beetje pistachespread over de oliebol.

    Serveer je Dubai oliebol meteen, of bewaar tot gebruik buiten de koelkast.

Variatietips

  • Kun je geen kadayif vinden? Vervang het door fijngehakte krokante koekjes, zoals kletskoppen. Niet helemaal hetzelfde, maar wel ontzettend lekker.
  • Voor een extra feestelijke uitstraling kun je wat eetbaar bladgoud of poedersuiker over de oliebollen strooien. Perfect voor Oud & Nieuw!
  • Geen fan van pure chocolade? Gebruik witte chocolade voor een zoetere twist, die smaakt ook supergoed bij de pistache.
Dubai oliebol
Dubai oliebol maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Weer lekker in je vel zonder dieet

Weer lekker in je vel zonder dieet? 

Bestel ons e-book met 21 heerlijke recepten en tips & trucs. 

Bestel nu