fbpx
Menu

Antipasti recepten

Antipasti wordt in Italië vaak gegeten als begin van een diner. Je kan het vergelijken met een amuse, maar dan in meervoud. Antipasti is een lichte schotel die de eetlust moet opwekken. Ik moet bekennen dat ik in Italië zoveel antipasti kreeg dat ik al bijna voldaan was voor het diner begon. In de restaurants krijg je soms wel 6 verschillende gerechtjes.

Het voordeel van antipasti is dat je van alles wat kunt proeven. Ik vind het wel een beetje vergelijkbaar met de Spaanse tapas, alleen volgt er hier dan nog een heel diner. Je eet alles door elkaar van vis, tot vlees, kaas en ook veel groente en alles is even lekker.

Je zou antipasti ook goed kunnen maken als je een feestje hebt. Dan zet je een hele tafel vol met deze heerlijke Italiaanse hapjes. Ik heb hier alvast wat inspiratie voor je.

Lekkere vleeswaren

antipasti

In Italië eten ze vaak verschillende vleeswaren als antipasti. Ik heb hier gekozen voor een groffe salami, Prosciutto en Parmham, mijn favorieten.

Salade caprese

caprice

De salade caprese zie je vaak terug als antipasti. Tomaat en mozzarella zijn heerlijk om een maaltijd mee te beginnen.

Prosciutto en meloen

antipasti

Een lekkere frisse start voor een diner is ham met meloen. Je kan natuurlijke hele parten meloen serveren, maar je kan er ook leuke spiesjes van maken. Ik heb de meloen uitgehold met een meloenboor en deze samen met de ham op een stokje geprikt.

Kaas

Tips Italie

Verschillende soorten kaas doen het ook altijd goed als antipasti. In Italië eten ze dit graag en dit gaat van ricotta met pistache kruim, tot een lekkere stevige blauwe kaas.

Gemarineerde groente

Tips Italie

In Italië zie je veel groente op de kaart staan. Gemarineerde groentes, koude groentes, gegrilde groentes of groente in beslag. Een schaal met gemarineerde groente is lekker en licht bij je antipasti.

Bruschetta

Bruschettas

Soms worden er ook bruschetta’s geserveerd. Maar meestal krijg je gewoon een mandje met brood en olijfolie om in te dippen.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • cvdlaan65@hotmail.com
    29 december 2018 om 22:01

    waar vind ik het recept van de groenten....

    Beantwoorden
  • Adriana
    27 augustus 2014 om 14:07

    Ga dit proberen maar honing inplaats van suiker.
    Hoop dat het lukt
    Je anti pasta recepten gevonden .heerlijk.
    Lijkt me fijn om met een paar vriendinnen van te genieten.

    Beantwoorden
  • Overthuis
    11 juni 2014 om 20:33

    Mmm dat zoet er echt heerlijk uit. Ik weet wat ik van het weekend ga maken! ;-)

    Beantwoorden
  • Ingeborg van der Velde
    10 februari 2014 om 16:46

    Ziet er erg lekker uit! Ga ze dit weekend allemaal maar eens uitproberen.

    Beantwoorden
  • willie van roon
    3 februari 2014 om 22:37

    great recipes !! I was looking for your kroketten. Found them.
    Your site was in our Dutch Canadian newspaper "de Krant"
    Thank you.

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 februari 2014 om 10:51

    Ah that's nice to hear. Thank you.

    Beantwoorden
  • willie
    3 februari 2014 om 22:33

    Delicious. I was looking for your kroketten. Found them.
    Found your site in "de Krant" our dutch Canadian newspaper,
    thank you.

    Beantwoorden
  • Sylvia
    16 juli 2013 om 14:29

    Ik blijf antipasta maar een vreemde naam vinden, maar bovenstaande gerechten zien er goed uit ;)

    Beantwoorden
  • Yvonne
    16 juli 2013 om 12:41

    Hmm hier word ik blij van. Ik ben ook een echte tapas liefhebber. Ideaal omdat je idd overal van kan proeven en ik vind het ook heel gezellig om zo te eten!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juli 2013 om 12:15

    Dank jullie wel. Ja zo'n tafel vol antipasti is voor mij ook wel voldoende :)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    15 juli 2013 om 11:58

    Ziet er allemaal heerlijk uit! En ik moet inderdaad ook zeggen dat ik vorig jaar in Italië ook al vol zat voordat het hoofdgerecht kwam.. ;-)

    Beantwoorden
  • The Sketched Chef
    14 juli 2013 om 21:50

    Heerlijke inspiratie !
    Hele creatieve blog heb je ook. De foto van jouw die helemaal links vind ik echt erg leuk, zo met die muffin ingekleurd :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juli 2013 om 12:14

    Wat leuk om te horen, dank je wel :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    14 juli 2013 om 12:24

    Heerlijk! Vooral prosciutto met meloen, vleeswaren en bruschetta!

    Beantwoorden
  • Joyce
    14 juli 2013 om 11:52

    Ziet er allemaal heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Nanda
    14 juli 2013 om 10:09

    Lekker! Dit soort gerechten kan ik vaak wel waarderen :)

    Beantwoorden
  • Suzanne
    14 juli 2013 om 09:28

    Wat een heerlijke antpasti. Ik zou dit eigenlijk vaker moeten en willen eten vooraf.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen