Gegrilde groenten BBQ

Gegrilde groenten BBQ

Gegrilde groenten van de bbq is een lekkere afwisseling tussen de vleesgerechten . Je kan deze geroosterde groentes ook in de oven of in een grillpan maken. Maar het is ook een leuk bijgerecht voor bij een barbecuefeestje. Wij zijn fan, het is lekker licht en gezond. Wedden dat de groenten van de bbq net zo rap gaan als de sateetjes?!

Gegrilde groenten BBQ
Gegrilde groenten BBQ

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 venkel
  • 4 bosjes bosui
  • 2 courgettes
  • 4 portobello's
  • 2 bollen burrata
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 citroen
  • 4 takjes basilicum (verse)
  • 2 takjes peterselie (verse)
  • 3 tl oregano (gedroogd )
  • peper en zout naar smaak
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak de salsa verde. Doe de basilicum, peterselie en 2 el olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer. Hak de kruiden fijn. Snijd het teentjes knoflook fijn en voeg bij de salsa verde. Halveer de citroen en pers het sap uit, klop door de salsa verde. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

  2. Bereid de groenten voor.  Maak de venkel schoon en halveer hem, snijd hem daarna in parten. Ik kook de venkel het liefste eventjes voor zodat hij wel lekker gaar is. (wanneer je dat ook wilt kook je de parten 3 minuten in kokend water). Maak de bosuien schoon, hak een stukje van de van de bovenkant van het blad en verder gebruik ik ze in zijn geheel. Snijd de courgette over de lengte in doormidden en dan nog een keer tot je kwarten krijgt.

  3. Doe in een kommetje de overige olijfolie en voeg de oregano toe, breng op smaak met zout en peper. Bestrijk alle groenten en de portobello’s met de olie. En gril daarna de groenten in een grillpan, op de contactgrill of op de bbq tot ze mooie streepjes krijgen.

  4. Leg alle gegrilde groente op een plank, serveer met de salsa verde en burrata.

Gegrilde groenten BBQ
Gegrilde groenten BBQ

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (5 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Camping Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Paddenstoelen Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in