Gegrilde groenten plank

Gegrilde groenten BBQ

Gegrilde groenten van de bbq is een lekkere afwisseling tussen de vleesgerechten . Je kan deze geroosterde groentes ook in de oven of in een grillpan maken. Maar het is ook een leuk bijgerecht voor bij een barbecuefeestje. Wij zijn fan, het is lekker licht en gezond. Wedden dat de groenten van de bbq net zo rap gaan als de sateetjes?!

Gegrilde groenten plank
Gegrilde groenten plank
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 venkel
  • 4 bosjes bosui
  • 2 courgettes
  • 4 portobello's
  • 2 bollen burrata
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 citroen
  • 4 takjes basilicum (verse)
  • 2 takjes peterselie (verse)
  • 3 tl oregano (gedroogd )
  • peper en zout naar smaak
  • 3 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de salsa verde. Doe de basilicum, peterselie en 2 el olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer. Hak de kruiden fijn. Snijd het teentjes knoflook fijn en voeg bij de salsa verde. Halveer de citroen en pers het sap uit, klop door de salsa verde. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

  2. Bereid de groenten voor.  Maak de venkel schoon en halveer hem, snijd hem daarna in parten. Ik kook de venkel het liefste eventjes voor zodat hij wel lekker gaar is. (wanneer je dat ook wilt kook je de parten 3 minuten in kokend water). Maak de bosuien schoon, hak een stukje van de van de bovenkant van het blad en verder gebruik ik ze in zijn geheel. Snijd de courgette over de lengte in doormidden en dan nog een keer tot je kwarten krijgt.

  3. Doe in een kommetje de overige olijfolie en voeg de oregano toe, breng op smaak met zout en peper. Bestrijk alle groenten en de portobello’s met de olie. En gril daarna de groenten in een grillpan, op de contactgrill of op de bbq tot ze mooie streepjes krijgen.

  4. Leg alle gegrilde groente op een plank, serveer met de salsa verde en burrata.

ingrediënten groente
Gegrilde groenten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.