5 x Bruschetta maken
Zelf bruschetta’s maken? Dat is helemaal niet ingewikkeld. In dit artikel delen we 5 lekkere en simpele bruschetta recepten. Met tips voor bruschetta toppings en hoe je de perfecte bruschetta maakt. Bruschetta’s zijn wat ons betreft het perfecte borrelhapje. Lekker knapperig brood met een heerlijke topping. En met die topping kun je eindeloos variëren. Of je nu gaat voor een Italiaanse bruschetta met tomaat of een versie met geitenkaas, het kan allemaal. Serveer ze samen met wat andere antipasti en je hebt een heerlijke borrelplank. Bruschetta maken? Bekijk hier onze tips en recepten.
Hoe maak je bruschetta?
Een echte bruschetta maak je met zuurdesembrood. Wij doen het ook wel eens met een afbak ciabatta of oud stokbrood. Met zuurdesem is wel lekkerder en beter. Je toppings vallen niet door die gaatjes en het bestrijken met de knoflook gaat een stuk gemakkelijker. Je roostert de sneetjes brood in een pan of in de oven. Daarna snijd je een teentje knoflook doormidden en hiermee wrijf je over het brood. Besprenkel nog even met wat lekkere olijfolie en verdeel de topping over de bruschetta.
1. Bruschetta met geitenkaas en vijgen
2. Bruschetta met tomaat
3. Bruschetta met sardientjes
4. Bruschetta met zalm
5. Bruschetta met bacon en cranberryjam
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in