Menu

Pittige kipdrumsticks

Een tijdje geleden ontving ik de streekbox om uit te proberen. In de box zaten ook 2 kipdrumsticks van OK vlees met een receptje erbij. Ik heb het recept uitgeprobeerd en het was erg lekker. Nou moet ik wel zeggen dat ik 2 kipdrumsticks voor 2 personen wel erg weinig vind, ik reken meestal 3 stuks per persoon. Ik heb de hoeveelheden dus een beetje aangepast. Je kan de drumsticks ook in de oven bereiden, gaar ze dan in ongeveer 35 minuten op 180 graden goudbruin.

Ingrediënten voor 2 personen
6 kip drumsticks
2 teentjes knoflook uitgeknepen
1/4 groene peper in ringetjes
1/4 rode peper in ringetjes
10 gram bruine suiker
30 ml. sojasaus
30 ml. sesamolie
1 tl. sambal
Peper & zout

Zo maak je het:
Meng de sojasaus met de sesamolie, de sambal, de peper ringetjes, de uitgeknepen knoflook en de bruine suiker tot een marinade in een braadpan.

Zet deze pan op het vuur en breng het al roerend aan de kook. Leg de drumsticks in de marinade (ze moeten net onder staan vul eventueel aan met water) en laat ze in ongeveer 20-25 minuten gaar stoven. De kip is gaar als deze wit is aan de binnenkant.

Leg de kip drumsticks op een schaal en giet de marinade er over heen.

pittige kip drumsticks

Bron: www.streekbox.nl

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Pauline
    2 september 2019 om 12:09

    Eerst even aanbakken voordat je de rest van de ingrediënten erbij doet.

  • Maddie
    30 augustus 2019 om 16:35

    Hallo Pauline, hoe kan het dat je drumsticks er zo mooi gebraden (met bruin korstje) uitzien terwijl je ze in marinade gestoofd hebt?

  • Iris
    30 juni 2016 om 09:38

    Dit recept is echt heerlijk!

  • Astrid
    25 april 2015 om 18:17

    Hi Pauline,

    Ik heb nog wat fijngehakte gember toegevoegd en een flinke kneep citroen. Het was erg lekker!

    Groetjes,
    Astrid

  • Joke
    27 februari 2013 om 11:57

    Dank je wel voor je reactie, als ik ze gemaakt heb laat ik het resultaat zien.

    groetjes, Joke

  • Pauline
    26 februari 2013 om 21:47

    Hoi Joke, klinkt goed. Je kan de honing gewoon aan de marinade toevoegen. En dan in de oven garen, hij wordt dan lekker sticky ;)

  • Joke
    26 februari 2013 om 15:52

    Hoi Pauline,
    Ziet er heerlijk uit deze kip, om zo je tanden in te willen zetten.
    Roept wel meteen een vraagje bij mij op :-)
    Ik heb ooit ergens zalige kipdrumsticks gegeten met honing. Om je vingers bij op te vr*ten zo lekker waren ze.
    Heb jij een idee welke honing je daarvoor kunt gebruiken en wanneer en hoe lang je dat van te voren over de kip moet doen? Het lijkt mij dat je ze eerst in de pan moet aanbraden en dan in een ovenschaal de oven in maar dan hoe verder? Ik hoop dat je mij kunt helpen want daar maak je meerdere gezinsleden erg blij mee.

    Liefs, Joke

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.