Menu
citroenkip-710x380.jpg

BBQ is on: Citroenkip met Tijm

Zelf lekker marinades maken, met verse kruiden uit eigen tuin. Alleen daarom al, raad ik je een eigen kruidentuin aan. Echt je hebt er helemaal niet veel meters voor nodig. Zet een paar potten in de vensterbank van je keuken, maak een verticaal rek op je balkon of zet een grote bak voor de deur. In de zomer geniet ik volop van mijn verse kruidjes. Ik wilde citroenkip maken voor op de barbecue en ik bedacht mij dat verse tijm daar wel lekker bij was.

En dat had ik goed bedacht. Met mijn schaartje loop ik naar buiten en knip ik wat van de geurende blaadjes. Ik maak er een lekkere marinade van met nog wat knoflook erbij en laat de kippenpootjes de hele nacht marineren. De volgende dag hoef je dan nog enkel de barbecue aan te steken en het vlees te bereiden. Als dat geen feestje is!

citroenkip

Ingrediënten voor 10 st.
10 kipdrumsticks (bio of scharrel)
1 hele citroen
2 teentjes knoflook
Klein handje verse tijm
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de drumstick over een kom.

Voeg een flinke scheut olijfolie toe.

Pers de knoflooktenen uit boven de kip.

Was de citroen en voeg de rasp en het sap van 1 citroen toe.

Rits de blaadjes van de tijm en breng de kipdrumsticks op smaak met peper en zout.

Hussel het doorelkaar en laat het minimaal een uur staan in de koelkast.
citroenkip

Rooster de citroenkip in ongeveer 8 minuten goudbruin op de barbecue.

Let erop dat je kip goed gaar is, van rauwe kip kan je ziek worden.

citroenkip

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan