Drumsticks bbq

Drumsticks bbq

Deze drumsticks van de bbq doen het altijd goed! De drumsticks hebben we gemarineerd met citroen, tijm en knoflook. Hierdoor krijgen ze echt een heerlijke zomerse smaak. Je kunt de citroenkip eventueel zelfs al een nacht van tevoren marineren. De volgende dag hoef je dan nog enkel de barbecue aan te steken en de kip drumsticks te bereiden! Als dat niet makkelijk is?

PS op zoek naar nog meer lekkere bbq recepten? Neem dan hier een kijkje.

Drumsticks bbq
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 8 kipdrumsticks (bio of scharrel)
  • 1 citroen (biologisch)
  • 2 knoflooktenen
  • Paar takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verdeel de drumsticks over een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.

  2. Pers de knoflooktenen uit boven de kip. Was de citroen en voeg de rasp en het sap van de citroen toe.

  3. Rits de blaadjes van de tijm en breng de drumsticks op smaak met peper en zout. Hussel het door elkaar en laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.

  4. Rooster de kip in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin op de barbecue. Let erop dat drumsticks bbq goed gaar zijn, van rauwe kip kan je ziek worden.

Drumsticks bbq

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Kip Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in