Drumsticks bbq
Deze drumsticks van de bbq doen het altijd goed! De drumsticks hebben we gemarineerd met citroen, tijm en knoflook. Hierdoor krijgen ze echt een heerlijke zomerse smaak. Je kunt de citroenkip eventueel zelfs al een nacht van tevoren marineren. De volgende dag hoef je dan nog enkel de barbecue aan te steken en de kip drumsticks te bereiden! Als dat niet makkelijk is?
PS op zoek naar nog meer lekkere bbq recepten? Neem dan hier een kijkje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 stuks
- 8 kipdrumsticks (bio of scharrel)
- 1 citroen (biologisch)
- 2 knoflooktenen
- Paar takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verdeel de drumsticks over een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
Pers de knoflooktenen uit boven de kip. Was de citroen en voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
Rits de blaadjes van de tijm en breng de drumsticks op smaak met peper en zout. Hussel het door elkaar en laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.
Rooster de kip in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin op de barbecue. Let erop dat drumsticks bbq goed gaar zijn, van rauwe kip kan je ziek worden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in