
Kipdrumsticks
Dit is misschien wel hét lekkerste recept ooit voor kipdrumsticks. Sticky pittige kipdrumsticks met onwijs veel smaak! Om de kipdrumsticks te marineren gebruiken we Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, sesamolie en verschillende soorten pepers.
Kipdrumsticks recept
Voor dit kipdrumsticks recept stoven we de kip in de goddelijke marinade. Je kunt de kipdrumsticks natuurlijk ook bakken, maar dit geeft net even wat meer smaak en zo wordt de kip lekker mals. Liever kip op de barbecue bereiden? Maak dan deze drumsticks met citroen en tijm.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kipdrumsticks
- 50 ml sojasaus
- 50 ml sesamolie
- 3 knoflooktenen
- 1 bosui
- 1 el bruine suiker
- 1 el sesamzaadjes
- 1 tl sambal
- 1/2 groene peper
- 1/2 rode peper
Zo maak je het
Hak of pers de knoflooktenen fijn en snijd de verse pepers in ringetjes.
Meng de sojasaus met de sesamolie, de sambal, de peperringetjes, de knoflook en de bruine suiker tot een marinade.
Zet een grote braadpan op het vuur en voeg de kip, marinade en 200 ml water toe. Breng het geheel roerend aan de kook. Laat de kipdrumsticks in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar stoven.
Rooster in de tussentijd de sesamzaadjes en snijd de bosui in ringen.
Als de kip gaar is haal je deze uit de pan en zet apart. Laat de marinade vervolgens iets inkoken totdat het een dikke saus is geworden. Doe de kip terug in de pan en verdeel de marinade goed over de kip.
Serveer de kipdrumsticks met de geroosterde sesamzaadjes en de bosui.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan