fbpx
Menu

Gehaktspiralen van bladerdeeg

Bladerdeeghapjes doen het altijd goed op feesten en partijen! Mij maak je er in ieder geval erg blij mee! Ik vind het wel leuk om er dan weer een mooie creatie van te maken. Zoals deze gehaktspiralen bijvoorbeeld. Je kan ze natuurlijk ook gewoon vullen en dubbel vouwen, dan heb je mini saucijzenbroodjes..

Ingrediënten voor 36 stuks
500 gr lamsgehakt
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl oregano
1/2 tl kaneel
2 kardemompeulen
1 tl korianderzaad
1 tl chili vlokken
Zout
10 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maal alle specerijen fijn in een vijzel.

Voeg de specerijen bij het gehakt en meng het geheel goed door elkaar.

Neem een vel bladerdeeg en verdeel een dun laagje gehakt over het gehele vel bladerdeeg. Je kan dit het beste met een vork doen.

Rol het voorzichtig op en snij vervolgens plakjes van ongeveer 1,5 cm dik van de worst.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakjes hierop.

Druk ze voorzichtig plat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Bak de gehaktspiralen in ongeveer 20 minuten af op 220 graden.

gehakt spiralen

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Reactie plaatsen