Mini Thaise curry worstenbroodjes
Ik heb dit soort worstenbroodjes nu al een paar keer voorbij zien komen op Pinterest en vond het zo’n grappig en lekker idee dat ik heb besloten eens een recept te maken voor dit leuke borrelhapje. Het leuke is dat je het gehakt wat in de broodjes verwerkt is op smaak brengt met Thaise groene currypasta. Je kunt het ook maken met een andere currypasta. (wanneer je bijvoorbeeld een verjaardag hebt en wat meerdere varianten wilt serveren). Verder meng je ook nog een fijngesneden sjalotje, korianderblaadjes en basilicum in het gehakt. Even goed kneden en dan kleine worstjes van het gehakt rollen.
Lekker snel van bladerdeeg gemaakt!
De buitenkant van de worstenbroodjes maak je van bladerdeeg. Lekker makkelijk! Je kunt gewoon van die blaadjes ontdooien of een grote lap vers bladerdeeg gebruiken. Het worstvlees er in leggen en het bladerdeeg er omheen vouwen. Vervolgens snijd je het pakketje in drieën. Je kunt ze ook groter laten, maar dan is het meer een eenpersoons snack voor wanneer je trek hebt of voor bij de soep. Ook heel lekker natuurlijk! De kleine worstenbroodjes leg je op een met bakpapier beklede bakplaat. Om ze mooi glanzend te bakken bestrijk je ze met een losgeklopt ei. Voor de looks strooi je er nog wat sesamzaadjes over. Het duurt ongeveer 20 minuutjes om ze in de oven te bakken. Serveer ze op een mooie schaal met een bakje sweet chili saus ernaast.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 5 blaadjes bladerdeeg
- 400 gr gehakt (gemengd)
- 4 takjes koriander (verse)
- 4 takjes basilicum (verse)
- 1 sjalot
- 3 el Thaise groene curry pasta
- 2 tl zwarte sesamzaadjes
- 1 ei
Voor erbij
- sweet chilisaus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het sjalotje en de verse kruiden fijn. Meng samen met de groene curry door het gehakt en kneed goed door. Verdeel het gehakt in 5 delen en rol uit tot worstjes van 10 centimeter lang.
Leg de worstjes in het midden van de bladerdeegplakjes. Sla het deeg er omheen. Druk de plek waar het deeg samenkomt vast (lange kant – de korte kanten laat je gewoon open) en versier eventueel door er met de achterkant van een vork een patroontje in te drukken. Snijd in 3-en. Leg de broodjes op de bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de worstenbroodjes er mee en strooi er wat sesamzaadjes op.
Zet ze voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met sweet chilisaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in