Gehaktspiralen van bladerdeeg

Gehaktspiralen van bladerdeeg

Bladerdeeghapjes doen het altijd goed op feesten en partijen! Mij maak je er in ieder geval erg blij mee! Ik vind het wel leuk om er dan weer een mooie creatie van te maken. Zoals deze gehaktspiralen bijvoorbeeld. Je kan ze natuurlijk ook gewoon vullen en dubbel vouwen, dan heb je mini saucijzenbroodjes..

Ingrediënten voor 36 stuks
500 gr lamsgehakt
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl oregano
1/2 tl kaneel
2 kardemompeulen
1 tl korianderzaad
1 tl chili vlokken
Zout
10 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maal alle specerijen fijn in een vijzel.

Voeg de specerijen bij het gehakt en meng het geheel goed door elkaar.

Neem een vel bladerdeeg en verdeel een dun laagje gehakt over het gehele vel bladerdeeg. Je kan dit het beste met een vork doen.

Rol het voorzichtig op en snij vervolgens plakjes van ongeveer 1,5 cm dik van de worst.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakjes hierop.

Druk ze voorzichtig plat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Bak de gehaktspiralen in ongeveer 20 minuten af op 220 graden.

gehakt spiralen

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Brood en deeg Gehakt Vlees recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in