Bladerdeeghapjes gehakt

Bladerdeeghapjes gehakt

Deze bladerdeeghapjes gehakt doen het altijd goed op feesten en partijen! Ons maak je er in ieder geval erg blij mee. De combinatie van het knapperige van de bladerdeeg met de vulling van kruidig gehakt is om te smullen.

Hartig bladerdeeghapje

Het klaarmaken van dit hartig bladerdeeghapje is heel gemakkelijk. Wij gebruiken namelijk kant-en-klaar bladerdeeg en na het vullen, hoef je de gehakt bladerdeeg hapjes alleen nog maar goudbruin in de oven af te bakken. Een ding is zeker: deze bladerdeeghapjes gehakt zijn vast en zeker een groot succes! PS probeer ook eens deze Thaise worstenbroodjes.

Bladerdeeghapjes gehakt
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 30 stuks

  • 500 gr half-om-halfgehakt
  • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 2 el maanzaad
  • 1 ei (geklutst)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Peper en zout

Lekker met

  • Curry
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en laat je plakjes bladerdeeg ontdooien.

  2. Voeg de specerijen (behalve het maanzaad) bij het gehakt en meng het geheel goed door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

  3. Neem een plakje bladerdeeg en verdeel een dun reepje gehakt aan een kant van het bladerdeeg. Je kan dit het beste met een vork doen.

  4. Vouw het bladerdeeg op en druk voorzichtig aan. Snijd vervolgens in drieën. Herhaal dit met de rest van het plakjes bladerdeeg totdat je 30 bladerdeeghapjes met gehakt hebt.

  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de bladerdeeghapjes hierop.

  6. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi ze met het maanzaad.

  7. Bak de bladerdeeghapjes gehakt in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  8. Serveer ze meteen of laat ze iets afkoelen. Lekker met wat curry.

Bladerdeeghapjes gehakt

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in