Hummus met zongedroogde tomaat
Hummus wel love it. In alle soorten en maten. Maar deze hummus met zongedroogde tomaat is toch wel een favoriet. Heel makkelijk om te maken van kikkererwten met tomaat. En lekker op van alles. Smeer het op een broodje of dip er een stuk komkommer in. Kan allemaal!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 400 gr uitgelekte kikkererwten
- 50 gr zongedroogde tomaat (uit een bakje)
- 4 el tahin
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 0,5 tl komijn
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Breng eventueel op smaak met wat paprikapoeder en een drizzle olijfolie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in