Menu
hummus-met-zongedroogde-tomaat-710x380.jpg

Hummus met Zongedroogde Tomaat

Ik heb altijd van die fases.. Een crackers met kaas fase, een muesli met yoghurt fase, een pesto met smeerkaas fase.. Momenteel bevind ik mij in een ware hummus fase! Op dit moment mijn favo dip bij uitstek, lekker op een turks broodje. Al eerder plaatste ik een recept voor Hummus op mijn blog, nu een versie van Hummus met zongedroogde tomaat. De tomaat is een heerlijk toevoeging, het geeft de dip iets zurigs.

Het is heel erg healthy en ook Voedselzandloper proof. Ok zonder het brood dan, maar je kunt hier ook lekkere groentes in dippen. Een perfecte dip voor een late night snack dus.

Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Handjevol zongedroogde tomaat
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

Serveer de hummus met stokbrood of Turkse pide.

hummus met zongedroogde tomaat

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan