Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus wel love it. In alle soorten en maten. Maar deze hummus met zongedroogde tomaat is toch wel een favoriet. Heel makkelijk om te maken van kikkererwten met tomaat. En lekker op van alles. Smeer het op een broodje of dip er een stuk komkommer in. Kan allemaal!

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 400 gr uitgelekte kikkererwten
  • 50 gr zongedroogde tomaat (uit een bakje)
  • 4 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 tl komijn
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan een scheutje water toe.

  2. Breng eventueel op smaak met wat paprikapoeder en een drizzle olijfolie.

Hummus met zongedroogde tomaat

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (4 stemmen)

24 april 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in