Hartige muffins
Je bedenkt het misschien niet zo snel, maar hartige muffins zijn echt hartstikke lekker! Aan dit hartige muffins recept hebben we zongedroogde tomaten, groene olijven en geraspte belegen kaas toegevoegd. Lekker met een glaasje voor bij de borrel of als tussendoortje. Wij blijven er in ieder geval van eten. Wij serveren de hartige muffins lauwwarm, maar afgekoeld zijn ze ook heerlijk. Probeer ook eens de hartige cake met kaas en spinazie. Net zo lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 stuks
- 225 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- 250 ml melk
- 50 gr roomboter
- 1 ei
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 150 gr zongedroogde tomaten
- 200 gr groene olijven
Materiaal
- 1 muffinvorm met 12 gaatjes
- 12 papieren muffinvormpjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop het beslag luchtig en glad met een garde.
Smelt de roomboter in een klein pannetje op laag vuur.
Voeg vervolgens de gesmolten boter en het ei toe en meng het geheel goed door elkaar.
Hak de olijven en de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg dit samen met bijna alle geraspte kaas bij het beslag. Zorg dat je wat geraspte kaas overhoudt voor het bestrooien van de muffins.
Meng het geheel goed door elkaar.
Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag.
Strooi wat overgebleven kaas over de muffins en bak ze in ongeveer 25 minuten af.
Schenk een glaasje in en serveer de hartige muffins lauwwarm!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in