fbpx
Menu

Stoofpotje met lam

Het fijne van stoofpotjes vind ik de geur die zich door je huis verspreidt. Lekkere kruidige aroma’s vullen de ruimte. Een ieder die bij je thuis komt zal de geuren meteen opmerken. Een stoofpotje in de zomer klinkt misschien een beetje gek. Ik heb weinig zon gezien de afgelopen tijd, van zomer was er niet echt sprake. Dan mag er van mij best een stoofpotje op tafel komen. Vinden jullie niet?

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr lamsvlees van de bout
1/2 winterwortel
1 ui
1 prei
2 stengels bleekselderij
1 ingemaakte citroen
2 tenen knoflook
2 tl ras el hanout
1 kaneel stokje
500 ml bouillon
Peper en zout

Bereidingswijze
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een zware pan met iets olijfolie.

Snij de wortel, de bleekselderij en de prei in plakjes en voeg deze toe aan de uien. Bak de groenten kort aan.

Verdeel de groente naar één helft van de pan en bak het vlees in de andere helft kort aan totdat het bruin kleurt.

Voeg de ras el hanout toe en laat de specerijen goed in de groente en het vlees trekken. Voeg het kaneelstokje toe.

Sbij de schil van de citroen in parten en voeg deze toe aan het vlees.

Giet de bouillon op het vlees en laat het geheel 2 uur stoven op een zacht vuurtje.

Breng het stoofpotje met lam op smaak met wat peper en zout en serveer deze met rijst of couscous.

stoofpotje met lam

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • W.Schrumpf
    19 november 2017 om 10:11

    Hallo Pauline, Dit ziet er erg lekker uit, (ga ik zelf ook maken). Maarrrrrrrrrr, ik werk met een Combi magnetron ,kan dat ook? Met vriendelijke groet, Willem.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2017 om 13:20

    als die ook een ovenstand heeft wel :)

    Beantwoorden
  • Bart Ziengs
    20 april 2016 om 08:53

    Ik heb het gemaakt. Het was erg lekker, ook wel een handig recept omdat je het met een gering aantal ingrediënten kan maken. Ik heb alleen er twee plakken brood door gedaan om het wat dikker laten worden en toen het meeste vocht weg was heb ik het met braadpan en al in de oven gezet. Het resultaat was verrukkelijk !

    Beantwoorden
  • Caroline Landuyt
    17 augustus 2015 om 14:17

    Amai dat ziet er weer lekker uit, ik ben alvast fan:)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen