Lams stoofpot

Lams stoofpot

Van deze lams stoofpot gaat je hele huis heerlijk ruiken! Je krijgt er gelijk trek van. De lekkere kruidige aroma’s van lamsvlees, ras el hanout en abrikozen vullen de ruimte. Allerlei ingrediënten uit de Marokkaanse keuken. Een ieder die bij je thuis komt, zal de heerlijke geuren gelijk opmerken. Deze stoofpot van lamsvlees is een aanrader om je gasten eens voor te schotelen. En het leuke is dat deze lams stoofpot eigenlijk het hele jaar door gegeten kan worden. Geen fan van lam? Maak dan ons stoofvlees met runderriblappen!

Lams stoofpot

Ingelegde citroenen

In dit recept gebruiken we ingelegde citroenen, deze vind je in de supermarkt of Marokkaanse supermarkt ook wel onder de naam ‘gekonfijte citroenen’ of ‘ingemaakte citroenen’. Doordat de citroenen zijn gepekeld met zout, wordt de friszure citroen opeens hartig zoetzuur, en heel aromatisch. En met een eetbare zachte schil! Deze ingelegde citroenen worden vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten zoals stoofschotels, salades, sauzen en marinades. Ze kunnen ook worden gesneden en geserveerd als garnering voor vlees, vis en groentegerechten.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr stooflapjes van lamsvlees
  • 600 ml bouillon
  • 4 tomaten
  • 1 grote winterwortel
  • 2 ingelegde citroenen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr amandelen
  • Handjevol platte peterselie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 kaneelstokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees in stukken. Doe wat olijfolie in een stoofpan en bak het vlees kort aan totdat het bruin kleurt. Haal vervolgens uit de pan.

  2. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan. Voeg eventueel nog iets olijfolie toe. Snijd de wortel in plakjes en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de uien.

  3. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de ras el hanout en kaneelstokje toe. Snijd de ene ingelegde citroen in stukjes en voeg deze ook toe.

  4. Giet de bouillon op het vlees en laat het geheel twee uur stoven op een zacht vuurtje.

  5. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes. Voeg deze het laatste half uur bij het stoofvlees. Is het stoofvlees nog te vloeibaar? Haal dan de deksel van de pan en laat nog iets inkoken.

  6. Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en hak deze vervolgens grof. Snijd ook de overige ingelegde citroen in stukjes.

  7. Breng de lams stoofpot op smaak met wat peper en zout. Garneer met de geroosterde amandelen, ingelegde citroen en de platte peterselie. Lekker met rijst of couscous.

Lams stoofpot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.