bierbrood

Bierbrood

Dit bierbrood zonder kneden is van Yvette van Boven. Het stond in haar eerste boek Home Made, een aanrader. Een no knead bread is ideaal voor luie bakkers. Je hoeft namelijk niet te kneden. Je hebt wel een beetje geduld nodig want het brood heeft een lange rijstijd. Maar daar wordt het alleen maar lekkerder van. Je bak dit brood in een Dutch oven, oftewel een gietijzeren pan met deksel. Het resultaat is een heerlijk knapperig brood met een lichte biersmaak.

bierbrood
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 brood

  • 425 gr tarwebloem
  • 3 gr gist
  • 8 gr zout
  • 200 ml water
  • 100 ml bier
  • 1 el azijn
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een pollepel snel door elkaar, tot er zich een bal vormt.

  2. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom 8 tot 18 uur weg (op kamertemperatuur).

  3. Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog 10 x door.

  4. Vorm een mooi ovaal en leg dit op een een stuk bakpapier. Dek af met een natte theedoek of folie en laat het 1 uur staan. Zet een gietijzeren pan in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden (boven – en onderwarmte).

  5. Bestrooi het deeg met bloem en maak er een ondiepe snee in.

  6. Leg het bakpapier met het deeg in de pan en leg het deksel er op. Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak het bierbrood gedurende 30 minuten. Haal het deksel van de pan en bak het vervolgens nog eens 20 minuten.

bierbrood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in