Rijstepap

Rijstepap

Een echte ouderwetse klassieker: deze Hollandse rijstepap! Ook wel rijstebrij genoemd. In ieder geval is het een oud-Hollands gerecht, gemaakt van rijst, melk en suiker. Hoe maak je rijstpap? Dit rijstepap recept is eigenlijk heel simpel. Je maakt het net zoals havermoutpap, maar nu wordt de rijst zacht gekookt in de melk. Het heeft alleen wat meer tijd nodig om de rijst in de melk te garen. Je kunt deze rijstepap maken en in de tussentijd alvast het avondeten klaarmaken. Kun je daarna genieten van dit heerlijke nagerecht met rijst, suiker en vanille! Loopt het water al in je mond?

PS serveer de rijstepap op de klassieke manier met bruine suiker of met stroop, maar ook erg lekker met wat vers fruit erbij zoals mango!

Tip: maak een dubbele hoeveelheid van de rijstepap! Wij hadden spijt dat we niet wat meer hadden gemaakt en je kunt het prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Pauline

Rijstepap
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 gr dessertrijst of risottorijst
  • 500 ml volle melk
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • Snufje zout

Lekker met

  • Bruine suiker, stroop of vers fruit
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Zet een pannetje op het vuur met de melk en de rijst.

  2. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de rijst.

  3. Voeg de suiker en een snufje zout toe en laat het geheel al roerende ongeveer 20 minuten koken. Zorg wel dat je af en toe goed roert, anders heb je de kans dat de rijst aan de bodem vastplakt.

  4. Serveer de rijstepap lauwwarm of koud. Roer door de koude pap eventueel nog wat extra melk om hem wat dunner te maken.

Rijstepap

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (79 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in