zoetzure kip

Kip in zoetzure saus

Ik beken…. dit is de eerste keer dat ik mijn zoet zure saus zelf gemaakt hebt! Voorheen maakte ik vaak gebruik van een kant en klaar woksausje. Nu kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan! Waarom heb ik het niet eerder zelf gemaakt? Het is zo makkelijk, ok niet zo makkelijk als een flesje leeg gieten boven een pan kip, maar toch… Gebruik je ook altijd kant en klare pakjes? Probeer dit recept voor kip in zoetzure saus dan eens en je zult versteld staan!

zoetzure kip

Ingrediënten voor 4 personen
2 paprika’s
1 blikje ananas
1 el tomatenpuree
2 tl sojasaus
3 el witte wijn azijn
4 kipfilets in reepjes
Paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Kruid de kipfilets met peper en zout en het paprikapoeder en bak ze aan in wat olijfolie.

Snij de paprika in reepjes en voeg deze bij de kipfilets. Bak dit rondom aan.

Haal de kip en de paprika uit de pan en leg deze even apart.

Doe de tomatenpuree in de pan en roer dit even zodat het warm wordt. Voeg vervolgens de soja bij de puree, de witte wijn azijn en het sap van de ananas. Proef tussendoor of het goed in balans is.

Laat de saus een beetje inkoken. Je kan eventueel ook een tl maïzena toevoegen, zelf vond ik dat niet nodig.

Voeg daarna de stukjes ananas toe en doe de kip en paprika terug in de pan.

Serveer de zoetzure kip met rijst of noodles.

zoetzure kip

 

De Bazaar Beverwijk
Haringsalade met biet
Bewaar
12 Comments
  • nicole

    4 juli 2017 at 10:42 Beantwoorden

    kun je de witte wijnazijn ook weg laten?

    • Annika

      4 juli 2017 at 11:39 Beantwoorden

      Ja dat kan wel, alleen dan is het zoet-zuur effect wel een beetje weg.

  • Mariska

    12 december 2016 at 13:24 Beantwoorden

    Ook heerlijk met een snufje cayennepeper…voor een pittig zoetzure saus..?

  • Benedicte

    23 april 2016 at 18:12 Beantwoorden

    Het toevoegen van steranijs, kaneelstokje, szechuan peper of bijvoorbeeld five-spice poeder geven deze saus mooi diepte.

  • Juutje

    19 juli 2015 at 20:20 Beantwoorden

    Ik heb er samen met mijn gezin van genoten! Idd minder wijnazijn gebruikt (ben een zoetekauw 😉 en een teentje knoflook eraan toegevoegd! Top recepten tot nu toe! Thx Pauline!

  • Patty

    7 oktober 2014 at 19:07 Beantwoorden

    Vanavond gegeten (alle ingrediënten wel ongeveer door 2 gedeeld, omdat ik maar een maaltijd voor 2 personen nodig had). In het begin was het ‘sausje’ erg zuur, maar met nog wat extra ananassap en wat minder witte wijnazijn, was alles bij elkaar erg smakelijk!!

  • Lissy

    8 april 2014 at 09:06 Beantwoorden

    Alweer zo’n top recept! Gisterenavond gemaakt en de pan was leeg hoor! 😉

  • Susan

    20 januari 2014 at 19:28 Beantwoorden

    Ja! Vanavond gemaakt en het was lekker! Absoluut voor herhaling vatbaar! Alleen….\r\nDe saus was bij mij absoluut te zuur. Heb me aan het recept gehouden en 3 eetlepels wittewijnazijn toegevoegd, maar het smaakte wel erg zuur. Heb uiteindelijk al het sap van een groot blik ananasschijven toegevoegd en ook nog behoorlijk wat palmsuiker om het wat in balans te brengen. Terwijl ik het juist een mooi recept zonder suiker vond. Hoe zou dit komen? Heb een eetlepel dubbelgeconcentreerde tomatenpuree gebruikt. Daar zal het toch niet aan liggen? Ben benieuwd! \r\nIn ieder geval bedankt voor het delen van al je lekkere en ook vooral makkelijke recepten! Ben een beetje de weg kwijt geraakt in gezond-koken-land. Dan mag je dit niet, dan dat weer niet. En veel ingrediënten van de gezond-koken-goeroes zijn gewoon niet te krijgen of heeeeel erg duur. Wil het koken graag gezellig en makkelijk houden, en gezond. Denk dat jij een mooie middenweg bewandelt, zonder door te schieten naar het een of ander, waar ik in ieder geval behoorlijk wat frustraties bij voel. Een weg waar ik me nu oke bij voel. Blijf je graag volgen….

    • Pauline

      21 januari 2014 at 12:18 Beantwoorden

      Dank je wel voor het compliment. Tomatenpuree is ook zuur, door het te verhitten neemt de zure smaak af. Kan het zijn dat je de tomatenpuree niet lang genoeg verhit hebt? Daarbij ben ik ook niet zo’n zoetekauw, misschien dat je de volgende keer een lepeltje minder azijn kunt gebruiken.

      • Susan

        22 januari 2014 at 11:25 Beantwoorden

        Hoi! Bedankt voor je reactie. Ik heb geconcentreerde tomatenpuree gebruikt, Was dubbel geconcentreerd.. Misschien dat het daar aan heeft gelegen. Inderdaad volgende keer eerst maar eens een lepeltje minder azijn, zodat het zoet-zure saus wordt ipv zure saus 😉 We hebben er uiteindelijk heerlijk van gegeten!

  • Kirsten

    12 december 2013 at 21:23 Beantwoorden

    Ik heb het gemaakt en het was heerlijk!

Plaats een reactie