Zoetzure kip
Zoetzure kip is heel makkelijk om zelf te maken. Je kent het vast wel uit een pot. In de jaren 90 was kip in zoetzure saus een enorme hit. Maar zelf maken lukt ook. Met allemaal ingrediënten uit de voorraadkast. Echt een crowd pleaser en ook de kleine gasten aan tafel zullen dit waarderen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kipfilet
- 2 paprika's
- 1 ui
- 1 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 225 gr ananas op sap (uit blik)
- 2 el tomatenpuree
- 1 el sojasaus
- 2 el wittewijn azijn
- 2 tl paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in reepjes en breng deze op smaak met peper, zout en olijfolie. Bak dit aan in een pan in iets olijfolie.
Pel en snipper de ui, snijd de paprika’s in repen en hak de knoflook en de gember fijn. Voeg dit bij de kip en bak rondom mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak. Voeg daarna de sojasaus, de witte wijn azijn en het ananassap toe .Laat de saus een beetje inkoken. Je kan eventueel ook een tl maïzena toevoegen, zelf vond ik dat niet nodig. Voeg tot slot de ananasblokjes toe.
Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Serveer met rijst. Garneer eventueel met lente ui en verse peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in