Menu
haringsalade-met-biet-710x380.jpg

Haringsalade met biet

Een zwarte pagina in het boek, met witte verfijnde letters! Vergezeld van een leuke illustratie van een biet en een glaasje. Geen foto! Normaal ben ik eigenlijk meer van de recepten met foto! De afbeelding prikkelt mijn zintuigen en doet mij vaak besluiten het gerecht te maken… of juist niet.
Was het de zwarte mysterieuze pagina? Of de bereidingswijze die erg simpel is? In ieder geval was er iets wat mij aantrok in dit recept en besloot ik het te maken.

Dat haring goed combineert met rode biet, is algemeen bekend. Bij het lezen van de ingrediënten bleek het getekende glaasje voor wodka te zijn. Interessant! De mosterdzaadjes moesten geroosterd worden, bij mij sprongen ze de pan uit, net popcorn. Gelukkig bleef er nog genoeg in het pannetje liggen.

De bereidingswijze is kort maar krachtig: alleen een kwestie van mengen. Daar draai ik mijn hand niet voor om. Uiteraard moeten alle ingrediënten wel eerst gesneden worden.

En dan het resultaat: de smaak is heerlijk fris, zurig, zoutig en die wodka… die geeft een vleugje bitterheid. Boeiende smaken! Ik serveerde het traditioneel met roggebrood.

M. die normaal niet zo van de vis is, vond het heerlijk en mijn gasten ook! Ik had weer punten gescoord! Gelukkig!

Ingrediënten voor 4 personen
4 schone haringen
2 gekookte bietjes in blokjes
1 appel in blokjes
1 augurk gehakt in blokjes
1 rode ui in halve ringen
1 borrelglas vodka
1 el mosterdzaad geroosterd
1 el mayo
125 ml zure room
Witte peper

Zo maak je het
Meng alles door elkaar.

haringsalade met biet

 

Bron: Home Made

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan