fbpx
Menu

Broccolitaart met mozzarella

Ik ben gek op hartige broccolitaart. Heerlijk knapperige bladerdeeg in combinatie met gesmolten kaas en verse groente. Mij mag je er ‘s nachts voor wakker maken. Het is ook niet zo moeilijk om te maken en daarom zie je vaak quiches voorbij komen op feesten en partijen. Je kunt de taart ook makkelijk van te voren bereiden, ideaal als je na een lange dag geen zin meer hebt om te koken. Deze combinatie met broccoli en tomaat is super simpel, maar wel erg smaakvol. Less is more!

boccolitaart

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
7 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
1 flinke stronk broccoli (500gr)
200 gr cherry tomaten
4 eieren + 1 eidooier (voor het bestrijken)
200 ml crème fraîche
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten.

Het is ook lekker om nog een rode ui toe te voegen, deze was ik helaas vergeten. Wil je deze wel toevoegen, snij deze dan in ringen.

Maak een luchtige crème van de eieren (behalve de eidooier), peper en zout en de crème fraîche. Klop dit met een garde.

boccoli taart

Bekleed een bakvorm met de plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de tomaten en de broccoli (en eventuele ui) over de bodem en bestrooi deze met oregano en nog wat peper en zout.

Verdeel het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je stukjes mozzarella toe. Ik scheur de mozzarella altijd, dan behoudt het zijn smaak.

Bak de hartige taart in 30 – 35 minuten goudbruin, mocht hij tussentijds te donker worden, dek de taart dan af met wat aluminium folie.

Serveer de broccolitaart met een salade!

boccolitaart

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

72 reacties

  • Annelies
    28 oktober 2019 om 08:56

    Hoi hoi. Wat adviseer je: broccoli taart warm of koud eten?

  • Annemarie
    26 september 2019 om 10:24

    Ik heb een bakvorm van 32 cen. Wij zijn wel voor 8 personen

  • L
    1 juli 2019 om 18:51

    Bedankt voor deze tip. Dat verklaart een hoop!

  • Martine Devos
    21 mei 2019 om 09:55

    Heb je er de eierdooiers ingedaan om te binden?Er staat zonder eierdooiers maar dat is fout.Er moet staan:Één dooier niet.En op het einde de dooier gebruiken om bladerdeeg te bestrijken. Veel mensen klagen hier dat het te nat is en het is jammer dat het recept niet juist staat.Veel mislukte taarten in elk geval.

  • Annika
    8 mei 2019 om 16:16

    Misschien de volgende keer iets langer in de oven zetten. De ene oven is de andere niet en dan kan de baktijd soms verschillen.

  • Cisca veuger
    8 mei 2019 om 09:15

    Hallo Pauline, gisteren gemaakt smaakt heerlijk, maar is niet goed droog het vocht loopt eruit. Wat kan ik anders doen?

  • Marianne
    1 maart 2019 om 18:34

    Lekker hoor! Nog een handje Chinese wokgroenten, half bakje champignons en een halve courgette aan toegevoegd (eerst even gewokt natuurlijk!). Hoeveelheid tomaatjes gehalveerd en zonder salade gegeten. Kind en ik hebben allebei een halve quiche verorberd (oeps.... was toch voor 4-6 personen?).

  • Suus1083
    30 januari 2019 om 19:38

    Vandaag gemaakt, was lekker! Ik heb 'm wel iets langer in de oven gezet vanwege het vocht wat er op bleef staan. Laatste beetje af kunnen gieten. Bodem was niet overal even goed gaar maar dan ligt denk ik aan mijn oven.

  • Arina
    8 december 2018 om 14:26

    Wat klinkt dit lekker zeg! Zou je dit ook kunnen maken met haverroom (Oat­ly Cui­si­ne bio) ipv creme fraiche? gezien ik lactose intolerant ben?

  • Anne
    20 oktober 2018 om 18:27

    Heerlijke taart, alleen ook bij mij blijft hij in het midden nat, dus ik heb hem nu 5 mi n uten langer in de oven... we zullen zien, wel eerder gemaakt, was het alleen even vergete, ik doe er zelf plakken kaas nog op...

  • Mays
    10 juli 2018 om 12:03

    Love jouw reactie 😬

  • Sacha
    23 januari 2018 om 17:33

    Ik heb 1 extra ei gedaan en 125 ml creme fraiche. Werkt ook!

  • Talitha
    25 november 2017 om 14:22

    Vandaag voor eerst gemaakt alleen m’n oven handschoenen doen niet goed dus auuuu...

  • hans
    26 juni 2017 om 16:58

    volgens mij ben je zelf zuur

  • Annika
    8 februari 2017 om 11:25

    Het is een bakvorm van 23 cm.

  • moniek
    6 februari 2017 om 17:42

    Wat is de maat van de bakvorm? 24 of 26 cm?

  • Pauline
    30 januari 2017 om 11:34

    Dat kan ook heel goed.

  • Els Vegter
    27 januari 2017 om 20:52

    We hebben hier heerlijk van gesmuld deze vrijdagavond. Hier in Engeland kon ik niet zo gauw crème fraiche vinden en heb ik 'sour cream' gebruikt. Dat was prima, heerlijke vega traktatie. Dank je voor het recept.

  • Rachida
    28 december 2016 om 19:31

    Hallo Pauline, Mijn quiche liep helaas over van de vloeisof aan de onderkant van de bakvorm. Volgens mij zat er te veel creme fraiche in. 200 ml is ook best veel. Ik denk dat 100 ml voldoende is. Hiernaast was de binnenkant nog helemaal nat en papperig toen ik hem uit de oven haalde en aansneed. Door de hoeveelheid creme fraiche was hij te zuur.

  • Brenda
    27 augustus 2016 om 15:59

    Hoi Pauline,
    Gister deze heerlijke quiche gemaakt. Alleen met oude kaas (had geen mozzarella in huis). Iedereen vond het erg smakelijk. Bedankt voor je recept.
    Groetjes, Brenda

  • Dinja
    7 juli 2016 om 19:09

    Wat een heerlijk recept! Het was echt een lekkere taart :D

  • Lynn
    1 juni 2016 om 17:10

    Haal net de taart uit de oven. De bovenlaag met mozzarella is goed daaronder ongestold eiwit. Ik heb nu alles weer gemengd zodat het ei/creme fraichemengsel meer naar boven komt. De broccoli had ik met keukenpapier drooggedept en daar ligt het niet aan. Mocht ik de taart een volgende keer maken dan zou ik de mozzarella direct met het ei/creme fraiche mengsel mengen. Hopelijk komt het nog goed

  • Kim
    17 mei 2016 om 08:02

    Heb je recept zaterdag gemaakt, heb er zelf alleen ook nog geraspte kaas over gestrooid. Hij was heerlijk!

  • Maria Polinder
    1 februari 2016 om 19:27

    Vanmiddag gemaakt. Vanavond opgewarmd. we hadden verjaardag en onze zoon moest later weer naar zwemles dus even tussen de bedrijven door een gezonde maaltijd. Het was erg makkelijk om te maken en lekker. Mijn moeder gaat het vrijdag maken voor haar bezoek;-)

    Wel was voor mij even onduidelijk dat er stond (zonder eidooier) ik heb het 3x over gelezen omdat ik het niet geloofde totdat ik er achter kwam dat het die ene eidooier was. Maar iemand die nog niet zo lang kookt zou hiermee een fout kunnen maken en zou het avond eten geen gewenst resultaat hebben.

    Bedankt!

  • Michelle
    15 november 2015 om 20:52

    Ik maak deze inmiddels regelmatig, en ik voeg er chorizo aan toe. Heerlijk!

  • Emily
    18 september 2015 om 18:31

    vorige keer een succes ( wel iets nat waardoor hij een beetje uit elkaar viel maar het was zalig!) heerlijke knapperige korst!
    Nu weer gemaakt en de rode ui en wat hamreepjes toegvoegd. En de bodem bedekt met een laag gekruid paneermeel. Ik ben reuze benieuwd!

  • Kirsten
    12 mei 2015 om 13:58

    Hij is lekker!!

  • S. Benjamin
    5 april 2015 om 16:42

    Vandaag gemaakt voor onze familie paasbrunch.
    een heerlijk recept Pauline.. heb ook nog de scones met clotted cream en de camembert in bladerdeeg gemaakt;)
    Ik ben fan van je recepten!

    Fijne

  • Adriaan
    13 maart 2015 om 21:20

    ik wil graag spinazie gebruiken. Moet ik dan meer eieren in doen voor het binden?

  • Diana
    6 februari 2015 om 18:41

    Hoi Pauline
    We hebben net de broccolitaart gegeten. Hij was heerlijk !!!!

  • Denise
    26 november 2014 om 18:13

    Voor de tweede keer eten wij vanavond deze heerlijke taart! Perfect recept, bedankt!

  • Marta
    30 september 2014 om 18:04

    Ik doe in plaats van mozarella lekker veel jonge geraspte kaas. Misschien bindt het daar beter mee?
    Lekker recept in ieder geval, bedankt!!

  • Pauline
    21 september 2014 om 14:36

    Beter door een beetje yoghurt, room of zure room.

  • Roos
    20 september 2014 om 16:07

    Kan ik de creme fraiche weglaten? Heb ik nl niet in huis.. ;-) Kan ik het misschien vervangen door een beetje melk?

  • Pauline
    13 september 2014 om 21:31

    Jawel. Hele eieren en het eigeel is om de randen te bestrijken.

  • Bianca
    13 september 2014 om 14:44

    Hoi de broccoli taart staat nu in de oven er moet toch geen eigeel in de vulling ?

    Ik hoop dat hij lukt want hij is voor ons straat feest.

    Groeten bianca

  • Mirjam
    11 september 2014 om 20:23

    Het was heerlijk!!! Bedankt!

  • Jeanne
    10 juli 2014 om 16:21

    Helaas mijn oven heeft (volgens mij) geen onderwarmtestand. Ik heb een hete lucht oven..
    Gisteren weer een poging gedaan en de bodem blind voorgebakken..maar toen werden alleen de randjes bruin en de onderkant was zelfs na een uur nog niet gaar...deze taart is niet voor mij weggelegd denk ik ;-)

  • Pauline
    29 juni 2014 om 18:12

    Oh dat is wel vreemd idd, want eieren zouden moeten stollen in de oven. Misschien moet je de volgende keer iets minder room of crème fraîche gebruiken, kijken hoe dat gaat. Het kan ook aan de temperatuur van je oven liggen, mijn vorige oven was een stuk minder warm dan die ik nu heb.

  • Albertine
    28 juni 2014 om 18:59

    Hoi Pauline,

    Ik houd niet zo van gekookte broccoli, maar in deze combi erg lekker. Alleen stolt mijn saus totaal niet. De taart heeft ruim een half uur op 200 graden hetelucht gebakken en de broccoli was echt wel goed uitgelekt. Het vervelende is alleen dat dit niet alleen bij deze taart gebeurt, maar al mijn hartige taarten tot nu toe, ongeacht het recept. (behalve dan die uit een pakje van de k*mans)
    Heb jij of iemand anders misschien nog een suggestie? Misschien meer eieren, of toch nog langer bakken?
    Alvast bedankt!

  • Pauline
    28 juni 2014 om 18:10

    Dat zou ik proberen inderdaad. Ik leg altijd 1 plakje in het midden van de vorm, de rest vouw ik tegen de rand aan en een beetje eroverheen. Dan gaat het eigenlijk altijd goed. Je kunt ook van die grote lappen bladerdeeg gebruiken, dan heb je één stuk.

  • Pauline
    28 juni 2014 om 18:06

    Soms laat ik hem dan wat langer in de oven staan, met de stand op onderwarmte.

  • Jeanne
    28 juni 2014 om 16:00

    Ik had de broccoli trouwens wel goed laten uitlekken, zelfs geen tomaten er in gedaan en ook nog paneermeel op de bodem gedaan, maar helaas,..

  • Jeanne
    28 juni 2014 om 15:59

    Dat kwam omdat ik vorige keer de bodem eerst wilde voorbakken zonder de vulling. Ik heb nu gewoon gelijk de vulling erin gedaan en de randjes bleven mooi omhoog staan. Maar helaas was nu de bodem niet gaar....

  • Jeanne
    27 juni 2014 om 15:24

    Hi Pauline,

    Ik heb de springvorm bekleed met bladerdeeg(de zijkanten ook) en vervolgens (nog zonder de vulling) even 10 ,min in de oven gezet. Daarna wilde ik de vulling erin doen. Maar toen het bladerdeeg ongeveer 5 min in de oven stond zakte het inelkaar (de randjes gleden van de zijkant af zeg maar)
    Of moet ik de volgende keer misschien de zijkantjes een beetje over de rand van de springvorm heenvouwen?
    Hihi ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, is een beetje lastig uit te leggen :-s

  • Pauline
    27 juni 2014 om 14:57

    De randjes hoe dan? Je vouwt gewoon het overtollige deeg terug, ik heb geen aparte rand gemaakt. Probeer het maar, als het goed is kan het bijna niet mis gaan.

  • Jeanne
    27 juni 2014 om 10:33

    Hi Pauline,
    Ik heb geprobeerd deze taart te maken in een springvorm a 23 cm maar de randjes gleden er na 5 minuten in de oven al vanaf. Ik wil vanavond graag weer een poging wagen maar zou het zonde van de ingrediënten vinden als dat weer gebeurt. Heb jij een tip?

    Groetjes

  • Pauline
    27 mei 2014 om 20:21

    Je zou een crustless taart kunnen maken dus zonder het deeg ;)

  • Sandra
    27 mei 2014 om 13:57

    Ik ben gek op hartige taarten. Maar zitten er niet enorm veel calorieën in? Kan ik het slanker maken?

  • Pauline
    29 april 2014 om 22:54

    Nee dat hoeft niet. Waarschijnlijk was je broccoli nog te nat. Je moet het goed laten uitlekken. En een laagje paneer wil ook wel eens helpen op de bodem.

  • Brigitte Lutgens
    29 april 2014 om 20:08

    Heb de broccoli hartige taart gemaakt. Was erg lekker maar volgens mij heb ik iets verkeerd gedaan. De bodem was erg waterig en niet krokant. Had ik de boden moeten voorbakken?

  • Ellie
    23 maart 2014 om 17:03

    Ik ben gek op hartige taart en deze is heerlijk! Ik heb wat uitgebakken spekjes toegevoegd en de mozzarella weggelaten (had ik niet in huis, dus de volgende keer maar wel doen ;)). Mss een tip: strooi wat paneermeel op de bodem van de taart, dan word hij niet (zo) nat. Bedankt voor het recept Pauline!

  • Pauline
    17 maart 2014 om 14:27

    Heb je de broccoli wel goed uit laten lekken? Het kan bijna niet door de tomaatjes komen.

  • Linn
    16 maart 2014 om 15:32

    Mijn taart was na 45 minuten nog steeds nat. Ik heb het idee dat dat door het vocht van de tomaatjes komt, kan dat? En heb je tips om het te voorkomen?
    De smaak was erg goed!

  • Pauline
    14 maart 2014 om 20:34

    Wat leuk, dankjewel!

  • Ingrid
    14 maart 2014 om 14:26

    Heej Pauline,
    Lekker recept.. gister uitgeprobeerd maar nog wel wat vraagjes achteraf. Heb 'm op m'n blog geplaatst; misschien vind je 't leuk om te lezen?
    http://zeeuwsebabbels.blogspot.nl/2014/03/hartige-taart-met-hindernissen.html
    Groetjes!

  • Pauline
    3 februari 2014 om 18:50

    In de taart zelf gaan 4 hele eieren en het eigeel is om de randjes te bestrijken.

  • Aafke
    3 februari 2014 om 17:11

    Hoi Pauline,

    De taart is erg lekker, vooral koud een dagje later. Ik vraag mij af waarom je geen eigeel gebruikt? Vanavond staat de taart weer op het menu!

    Groeten, Aafke

  • Pauline
    30 januari 2014 om 10:48

    Ja dat kan heel goed, spekjes, kipstukjes of gehakt of stukjes worst.

  • nicole
    29 januari 2014 om 19:18

    Kun je er ook nog iets van vlees in doen?

  • marielle
    17 januari 2014 om 21:45

    TOP! thanks!

  • Pauline
    17 januari 2014 om 10:51

    Ik gebruik meestal een vorm van 23 cm en ik bedek de randen ook. Anders loopt de vulling er uit. En daarbij komt dat de randjes het aller lekkerst zijn ;)

  • marielle
    16 januari 2014 om 15:35

    met hartige taartdeeg is de bodem alleen bedekt daarmee toch? Is dat erg? En maakt het uit hoe groot de vorm is?

  • Paula
    29 november 2013 om 08:37

    Waarom gebruik je geen eigeel in de brocollitaart?

  • Pauline
    19 november 2013 om 19:46

    Oké dat weet ik dan voor de volgende keer, ik had hem vanmorgen geheel gebakken en vanavond nog op 160 graden opgewarmd, dat duurt dn best wel lang, helaas was hij niet helemaal door en door warm, de smaak was heerlijk. Volgende keer doe ik er nog wat broodbeleg kip door, lijkt me ook lekker.

  • Pauline
    19 november 2013 om 17:32

    Ja hoor dat kan heel goed. Je kunt hem ook voor de helft afbakken en de volgende dag de resterende tijd in de oven doen.

  • Pauline
    18 november 2013 om 21:38

    Hoi Pauline, kan je taart ook eerst bakken en daarna nog opwarmen? Ik hoor het graag van je. Wil hem morgen proberen

  • Pauline
    13 november 2013 om 14:45

    Jeej ;)

  • Miranda
    13 november 2013 om 14:18

    Yummy!!! Die staat inmiddels bij mij in de oven :D

  • Pauline
    29 oktober 2013 om 10:02

    Oh je kunt er van alles in doen, prei, paprika, witlof, pompoen, spinazie :)

  • Petra
    28 oktober 2013 om 20:54

    Het lijkt mij heerlijk maar helaas houdt de rest van mijn gezin niet van broccoli. Wat is een goed alternatief voor de broccoli?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.