fbpx
Menu

Broccolitaart met mozzarella

Ik ben gek op hartige broccolitaart. Heerlijk knapperige bladerdeeg in combinatie met gesmolten kaas en verse groente. Mij mag je er ‘s nachts voor wakker maken. Het is ook niet zo moeilijk om te maken en daarom zie je vaak quiches voorbij komen op feesten en partijen. Je kunt de taart ook makkelijk van te voren bereiden, ideaal als je na een lange dag geen zin meer hebt om te koken. Deze combinatie met broccoli en tomaat is super simpel, maar wel erg smaakvol. Less is more!

boccolitaart

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
7 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
1 flinke stronk broccoli (500gr)
200 gr cherry tomaten
4 eieren + 1 eidooier (voor het bestrijken)
200 ml crème fraîche
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten.

Het is ook lekker om nog een rode ui toe te voegen, deze was ik helaas vergeten. Wil je deze wel toevoegen, snij deze dan in ringen.

Maak een luchtige crème van de eieren (behalve de eidooier), peper en zout en de crème fraîche. Klop dit met een garde.

boccoli taart

Bekleed een bakvorm met de plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de tomaten en de broccoli (en eventuele ui) over de bodem en bestrooi deze met oregano en nog wat peper en zout.

Verdeel het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je stukjes mozzarella toe. Ik scheur de mozzarella altijd, dan behoudt het zijn smaak.

Bak de hartige taart in 30 – 35 minuten goudbruin, mocht hij tussentijds te donker worden, dek de taart dan af met wat aluminium folie.

Serveer de broccolitaart met een salade!

boccolitaart

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

68 reacties

  • Cisca veuger
    8 mei 2019 om 09:15

    Hallo Pauline, gisteren gemaakt smaakt heerlijk, maar is niet goed droog het vocht loopt eruit. Wat kan ik anders doen?

    Beantwoorden
  • Annika
    8 mei 2019 om 16:16

    Misschien de volgende keer iets langer in de oven zetten. De ene oven is de andere niet en dan kan de baktijd soms verschillen.

    Beantwoorden
  • Martine Devos
    21 mei 2019 om 09:55

    Heb je er de eierdooiers ingedaan om te binden?Er staat zonder eierdooiers maar dat is fout.Er moet staan:Één dooier niet.En op het einde de dooier gebruiken om bladerdeeg te bestrijken. Veel mensen klagen hier dat het te nat is en het is jammer dat het recept niet juist staat.Veel mislukte taarten in elk geval.

    Beantwoorden
  • Marianne
    1 maart 2019 om 18:34

    Lekker hoor! Nog een handje Chinese wokgroenten, half bakje champignons en een halve courgette aan toegevoegd (eerst even gewokt natuurlijk!). Hoeveelheid tomaatjes gehalveerd en zonder salade gegeten. Kind en ik hebben allebei een halve quiche verorberd (oeps.... was toch voor 4-6 personen?).

    Beantwoorden
  • Suus1083
    30 januari 2019 om 19:38

    Vandaag gemaakt, was lekker! Ik heb 'm wel iets langer in de oven gezet vanwege het vocht wat er op bleef staan. Laatste beetje af kunnen gieten. Bodem was niet overal even goed gaar maar dan ligt denk ik aan mijn oven.

    Beantwoorden
  • Arina
    8 december 2018 om 14:26

    Wat klinkt dit lekker zeg! Zou je dit ook kunnen maken met haverroom (Oat­ly Cui­si­ne bio) ipv creme fraiche? gezien ik lactose intolerant ben?

    Beantwoorden
  • Anne
    20 oktober 2018 om 18:27

    Heerlijke taart, alleen ook bij mij blijft hij in het midden nat, dus ik heb hem nu 5 mi n uten langer in de oven... we zullen zien, wel eerder gemaakt, was het alleen even vergete, ik doe er zelf plakken kaas nog op...

    Beantwoorden
  • Sacha
    23 januari 2018 om 17:33

    Ik heb 1 extra ei gedaan en 125 ml creme fraiche. Werkt ook!

    Beantwoorden
  • Talitha
    25 november 2017 om 14:22

    Vandaag voor eerst gemaakt alleen m’n oven handschoenen doen niet goed dus auuuu...

    Beantwoorden
  • moniek
    6 februari 2017 om 17:42

    Wat is de maat van de bakvorm? 24 of 26 cm?

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2017 om 11:25

    Het is een bakvorm van 23 cm.

    Beantwoorden
  • Els Vegter
    27 januari 2017 om 20:52

    We hebben hier heerlijk van gesmuld deze vrijdagavond. Hier in Engeland kon ik niet zo gauw crème fraiche vinden en heb ik 'sour cream' gebruikt. Dat was prima, heerlijke vega traktatie. Dank je voor het recept.

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 januari 2017 om 11:34

    Dat kan ook heel goed.

    Beantwoorden
  • Rachida
    28 december 2016 om 19:31

    Hallo Pauline, Mijn quiche liep helaas over van de vloeisof aan de onderkant van de bakvorm. Volgens mij zat er te veel creme fraiche in. 200 ml is ook best veel. Ik denk dat 100 ml voldoende is. Hiernaast was de binnenkant nog helemaal nat en papperig toen ik hem uit de oven haalde en aansneed. Door de hoeveelheid creme fraiche was hij te zuur.

    Beantwoorden
  • hans
    26 juni 2017 om 16:58

    volgens mij ben je zelf zuur

    Beantwoorden
  • Mays
    10 juli 2018 om 12:03

    Love jouw reactie 😬

    Beantwoorden

Reactie plaatsen