broccolitaart

Fresh & Easy: Broccolitaart

Ik ben gek op hartige broccolitaart. Heerlijk knapperige bladerdeeg in combinatie met gesmolten kaas en verse groente. Mij mag je er ‘s nachts voor wakker maken. Het is ook niet zo moeilijk om te maken en daarom zie je vaak quiches voorbij komen op feesten en partijen. Je kunt de taart ook makkelijk van te voren bereiden, ideaal als je na een lange dag geen zin meer hebt om te koken. Deze combinatie met broccoli en tomaat is super simpel, maar wel erg smaakvol. Less is more!

boccolitaart

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
7 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
1 flinke stronk broccoli (500gr)
200 gr cherry tomaten
4 eieren + 1 eidooier (voor het bestrijken)
200 ml crème fraîche
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten.

Het is ook lekker om nog een rode ui toe te voegen, deze was ik helaas vergeten. Wil je deze wel toevoegen, snij deze dan in ringen.

Maak een luchtige crème van de eieren (behalve de eidooier), peper en zout en de crème fraîche. Klop dit met een garde.

boccoli taart

Bekleed een bakvorm met de plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de tomaten en de broccoli (en eventuele ui) over de bodem en bestrooi deze met oregano en nog wat peper en zout.

Verdeel het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je stukjes mozzarella toe. Ik scheur de mozzarella altijd, dan behoudt het zijn smaak.

Bak de hartige taart in 30 – 35 minuten goudbruin, mocht hij tussentijds te donker worden, dek de taart dan af met wat aluminium folie.

Serveer de broccolitaart met een salade!

boccolitaart

Trend IJsfondue
Italiaanse salsa verde
Bewaar
58 Comments
  • moniek

    6 februari 2017 at 17:42 Beantwoorden

    Wat is de maat van de bakvorm? 24 of 26 cm?

  • Els Vegter

    27 januari 2017 at 20:52 Beantwoorden

    We hebben hier heerlijk van gesmuld deze vrijdagavond. Hier in Engeland kon ik niet zo gauw crème fraiche vinden en heb ik ‘sour cream’ gebruikt. Dat was prima, heerlijke vega traktatie. Dank je voor het recept.

  • Rachida

    28 december 2016 at 19:31 Beantwoorden

    Hallo Pauline,

    Mijn quiche liep helaas over van de vloeisof aan de onderkant van de bakvorm.
    Volgens mij zat er te veel creme fraiche in. 200 ml is ook best veel. Ik denk dat 100 ml voldoende is.
    Hiernaast was de binnenkant nog helemaal nat en papperig toen ik hem uit de oven haalde en aansneed. Door de hoeveelheid creme fraiche was hij te zuur.

    • hans

      26 juni 2017 at 16:58 Beantwoorden

      volgens mij ben je zelf zuur

Plaats een reactie