Hartige taart met broccoli
Wij houden van zo’n hartige taart met broccoli. Een lekkere knapperige korst in combinatie met gesmolten kaas en boordevol groenten! Aan dit hartige taart recept voegden we broccoli en cherrytomaten toe. Vrij simpele groenten, maar wel erg smaakvol.
Makkelijke broccoli quiche
De broccoli quiche is helemaal niet moeilijk om te maken. Zeker omdat we een kant-en-klaar hartig taartdeeg gebruikten. Eventueel kun je de broccolitaart zelfs van tevoren al bereiden, ideaal als je na een lange dag geen zin meer hebt om te koken. De hartige taart met broccoli is zowel koud als warm lekker, dus opwarmen hoeft dan geen eens. Serveer met een lekkere groene salade en je hebt een heerlijke maaltijd!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 12 stukken
- 7 plakjes hartige taartdeeg (of bladerdeeg)
- 1 flinke stronk broccoli (500 gr)
- 250 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 100 gr geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- Handjevol basilicum
- 1 tl oregano
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de broccoli in roosjes en kook in ongeveer drie minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
Klop de crème fraîche en eieren met een garde door elkaar. Breng dit mengsel op smaak met de fijngesneden basilicum, peper en zout.
Vet een springvorm van 24 cm in met wat boter of bakspray. Bekleed de bakvorm met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Verdeel de broccoli, gehalveerde tomaatjes en de uienringen over de bodem en bestrooi deze met oregano en nog wat peper en zout.
Verdeel het eiermengsel over de groenten. Bestrooi de taart met de geraspte kaas en voeg als laatste de stukjes mozzarella toe. Wij scheuren de mozzarella altijd, dan behoudt het zijn smaak.
Bak de hartige taart in 30 – 35 minuten goudbruin, mocht hij tussentijds te donker worden, dek de taart dan af met wat aluminiumfolie.
Laat de quiche iets afkoelen en garneer met wat verse basilicum. Serveer de hartige taart met broccoli met een lekkere groene salade!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in