Salsa verde

Salsa verde

Er is bijna niets wat zoveel verschilt als een Salsa Verde. Je hebt de Mexicaanse met pepers, de Franse met dragon en citroen, de Duitse met eieren, de Franse sauce verte en deze Italiaanse. Eén ding heeft de saus gemeen… hij is groen! Salsa verde is een makkelijke koude saus dat voornamelijk uit groene kruiden bestaat. Deze saus leent zich erg goed bij witvis, of kip, maar is ook goed te combineren met rund! Qua kruiden kan je dus volop variëren, wij vinden deze versie heel fijn.

Salsa verde
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 25 gr peterselie
  • 25 gr basilicum
  • 15 gr munt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 augurken
  • 1 tl kappertjes
  • 3 st ansjovisfilets
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout
  • 6 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwijder de stelen van de kruiden. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn in het hakmolentje van je staafmixer.  Voeg de augurken, de kappertjes en de ansjovis toe en mix het geheel glad.

  2. Voeg de mosterd toe en een scheutje witte wijnazijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat een gladde saus ontstaat. Breng de salsa verde op smaak met wat peper en zout.

Salsa verde

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Franse recepten Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Lente recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in