salsa verde

Salsa verde

Er is bijna niets wat zoveel verschilt als een Salsa Verde. Je hebt de Mexicaanse met pepers, de Franse met dragon en citroen, de Duitse met eieren, de Franse sauce verte en deze Italiaanse. Eén ding heeft de saus gemeen… hij is groen! Salsa verde is een makkelijke koude saus dat voornamelijk uit groene kruiden bestaat. Deze saus leent zich erg goed bij witvis, of kip, maar is ook goed te combineren met rund! Qua kruiden kan je dus volop variëren, wij vinden deze versie heel fijn.

Salade met venkel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 25 gr peterselie
  • 25 gr basilicum
  • 15 gr munt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 augurken
  • 1 tl kappertjes
  • 3 st ansjovisfilets
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout
  • 6 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwijder de stelen van de kruiden. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn in het hakmolentje van je staafmixer.  Voeg de augurken, de kappertjes en de ansjovis toe en mix het geheel glad.

  2. Voeg de mosterd toe en een scheutje witte wijnazijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat een gladde saus ontstaat. Breng de salsa verde op smaak met wat peper en zout.

salsa verde

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in