
Kip kerrie met appel
Een echte klassieker: deze kip kerrie met appel. Toen we klein waren was kip kerrie ons lievelingseten en wij snappen wel waarom. Zoveel smaken in zo’n bordje kip kerrie. Dit kip kerrie recept is echt appeltje eitje. Je gaat aan de slag met het maken van een roux voor de basis van de saus. Maar dat is echt makkelijker dan je denkt! Meer fan van ananas dan appel? Ga dan voor deze kip kerrie met ananas.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr kipfilet
- 350 ml kippenbouillon
- 250 gr sperziebonen
- 2 stevige appels
- 1 ui
- 30 gr bloem
- 30 gr roomboter
- Scheutje room
- Klein stukje gember
- 2 el kerriepoeder
- 1 el verse peterselie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
Lekker met
- Rijst
Zo maak je het
Laat de kipfilets garen in de bouillon. Zet hiervoor een ruime pan op met de bouillon en laat de kipfilets ongeveer 15 minuten pocheren op een laag vuurtje. Zorg ervoor dat het niet te hard kookt anders wordt de kip droog. Laat de kipfilets vervolgens afkoelen in de bouillon en gooi deze niet weg!
Blancheer de boontjes in ongeveer vier minuten beetgaar in water met zout. Snijd de ui fijn.
Neem een grote pan en laat de boter hierin smelten. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Rasp de verse gember en voeg deze toe aan de ui. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de kurkuma toe en roer het geheel om.
Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat de uien droog en zanderig aanvoelen. Dit is de basis voor de saus. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de saus de door jouw gewenste dikte heeft. Het mag best iets vloeibaarder zijn, want de saus kan nog een beetje inkoken.
Voeg de geblancheerde boontjes toe en roer deze door de kerriesaus. Neem de kipfilets en trek deze voorzichtig uit elkaar en voeg deze bij de saus. Voeg de room en chilivlokken toe en laat de saus op een laag vuurtje even pruttelen.
Snijd de appels in stukjes en voeg deze als laatste aan de kip kerrie toe en kook deze kort mee.
Hak de verse peterselie fijn. Breng de kip kerrie met appel eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer de kip kerrie met rijst. Garneer met wat verse peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan