Kip kerrie met appel
Een echte klassieker: deze kip kerrie met appel. Toen we klein waren was kip kerrie ons lievelingseten en wij snappen wel waarom. Zoveel smaken in zo’n bordje kip kerrie. Dit kip kerrie recept is echt appeltje eitje. Je gaat aan de slag met het maken van een roux voor de basis van de saus. Maar dat is echt makkelijker dan je denkt! Meer fan van ananas dan appel? Ga dan voor deze kip kerrie met ananas.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kipfilet
- 350 ml kippenbouillon
- 250 gr sperziebonen
- 2 stevige appels
- 1 ui
- 30 gr bloem
- 30 gr roomboter
- Scheutje room
- Klein stukje gember
- 2 el kerriepoeder
- 1 el verse peterselie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
Lekker met
- Rijst
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de kipfilets garen in de bouillon. Zet hiervoor een ruime pan op met de bouillon en laat de kipfilets ongeveer 15 minuten pocheren op een laag vuurtje. Zorg ervoor dat het niet te hard kookt anders wordt de kip droog. Laat de kipfilets vervolgens afkoelen in de bouillon en gooi deze niet weg!
Blancheer de boontjes in ongeveer vier minuten beetgaar in water met zout. Snijd de ui fijn.
Neem een grote pan en laat de boter hierin smelten. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Rasp de verse gember en voeg deze toe aan de ui. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de kurkuma toe en roer het geheel om.
Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat de uien droog en zanderig aanvoelen. Dit is de basis voor de saus. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de saus de door jouw gewenste dikte heeft. Het mag best iets vloeibaarder zijn, want de saus kan nog een beetje inkoken.
Voeg de geblancheerde boontjes toe en roer deze door de kerriesaus. Neem de kipfilets en trek deze voorzichtig uit elkaar en voeg deze bij de saus. Voeg de room en chilivlokken toe en laat de saus op een laag vuurtje even pruttelen.
Snijd de appels in stukjes en voeg deze als laatste aan de kip kerrie toe en kook deze kort mee.
Hak de verse peterselie fijn. Breng de kip kerrie met appel eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer de kip kerrie met rijst. Garneer met wat verse peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in