mexicaanse-lasagne

Mexicaanse lasagne

Lasagne, we zijn er dol op! Deze Mexicaanse lasagne is eigenlijk geen lasagne, want we maken hem niet met pasta maar met wraps. En dat is hartstikke lekker. Plus bijkomend voordeel, heel makkelijk om te maken.

Gezonde lasagne

Deze Mexicaanse wrap lasagne is ook lekker voedzaam. Je kan volkoren wraps gebruiken en ertussen gaat een mengsel van bonen en tomatensaus. Voor een vegetarische versie, laat je het gehakt achterwege of vervang dit voor vega gehakt.

Bonensalade
mexicaanse lasagne

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr gehakt
  • 8 volkoren wraps
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 400 gr bonen mix (uit pot)
  • 150 gr mais (uit blik)
  • 750 ml tomaten passata
  • 80 gr geraspte cheddar
  • 125 ml zure room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 0,5 tl chipotle kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 10 gr verse koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Bak het gehakt rul in een grote koekenpan.

  3. Pel de ui en snijd deze in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt en bak mee. Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee.

  4. Voeg de komijn, de oregano, het paprikapoeder en de chipotle bij het gehakt en bak mee. Kan je geen chipotle vinden, gebruik dan wat cayenne peper.

  5. Spoel de bonen en de mais om laat uitlekken. Voeg de tomatenpassata (dat is gezeefde tomatensaus) en de bonen en de maïs toe. Laat de saus even sudderen en breng hem verder op smaak met peper en zout.

  6. Neem een ovenschaal en verdeel een flinke lepel van de saus over de bodem. Snijd de wraps in vieren en bekleed de saus met een laagje wraps. Ik gebruikte 5 partjes per laag. Verdeel hierover weer een laag saus en bouw zo de Mexicaanse lasagne op. Eindig met een laagjes saus. Garneer de wrap lasagne met de geraspte cheddar.

  7. Bak de lasagne in 15 minuten af in de oven. De Mexicaanse lasagne is klaar als de kaas gesmolten is.Garneer de taco lasagne met plakjes avocado, zure room en wat verse koriander.

    Extra lekker met homemade guacamole en nacho chips.

Bonensalade
mexicaanse-lasagne

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in