Smashed potatoes

Smashed potatoes

Als je eenmaal smashes potatoes hebt geproefd wil je je gebakken aardappelen nooit meer anders. Verwar ze niet met mashed potatoes (dat is aardappelpuree), nee dit zijn geplette krielen. Het idee is dat je de krielen eerst kookt, dan plet en dan nogmaals bakt in de oven. De randjes worden zo extra krokant. Het resultaat is echt heerlijk. Een knapperige buitenkant met een zijdezachte binnenkant. Je kunt ze op smaak brengen met alles wat je maar lekker vindt. Ik heb gekozen voor knoflook, boter, peterselie en za’atar! Dat was een goede keuze. Want oh boy wat zijn deze geplette krielen lekker. Serveer ze als bijgerecht bij een stukje vlees of vis en je hebt een heerlijk maaltje.

Smashed potatoes
Smashed potatoes

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr krielen
  • 50 gr roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl za'atar
  • 5 takjes peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de krielen in 12 tot 15 minuten gaar in ruim water met zout. Giet ze af en laat ze even uitwasemen.

  2. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden hete lucht.

     

  3. Smelt de roomboter in een pannetje. Hak een teentje knoflook fijn en voeg dit bij de boter. Hak de peterselie grof en voeg dit er ook bij. Breng de kruidenboter op smaak met za’atar, peper en zout.

  4. Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze met een stamper een voor een plat. Druk niet te hard, het hoeft geen puree te worden zeg maar. Als ze open gekrakt zijn is het prima. Drizzle de kruidenboter over de geplette krielen.

  5. Bak de smashed potatoes in 20 minuten goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.

    Serveer meteen.

Smashed potatoes
Smashed potatoes

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (6 stemmen)

18 oktober 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in