flatbread

Flatbread recept

Libanees flatbread, we zijn er dol op. Eigenlijk kent iedere keuken wel haar eigen platbrood. In India eten ze naan, in Mexico tortilla’s, in Suriname Roti en in de Midden Oosterse landen noemen ze het flatbread. Het is niet moeilijk om zelf flatbread te maken. Het leuke is dat je er ook iedere keer een ander smaakje aan kan geven. Voeg knoflookolie toe, verse kruiden, wat geraspte Parmezaan of za’atar. Allemaal lekker.

Kijk hier voor nog meer lekkere brood- en deegrecepten.

flatbread
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 400 gr bloem (volkoren meel kan ook)
  • 300 gr yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 7 gr zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.

  2. Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.

  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.

  4. Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.

  5. Verhit een koekenpan op een hoog vuur.

  6. Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin. Je kan ook de flatbread ook bestrijken met een beetje kruidenolie.

  7. Herhaal dit met de andere bolletjes.

  8. Serveer het flatbread met lekkere dips.

flatbread

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (76 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.