spinazie zalmtaartjes

Mini Zalm Spinazie Quiche

Wij zijn dol op alles met een laagje deeg eromheen. Deze mini zalm spinazie quiches maakten we met filodeeg. Dat is toch wel onze favoriet. Het is lekker krokant en best wel licht ook. Fijn! Ook kan je er alle kanten mee op. Je kunt het in zoete baksels gebruiken zoals we deden, in deze best wel verantwoorde appeltaart. Maar als je de hartige kant op gaat zijn de mogelijkheden ook eindeloos. We vulde ze nu met een mengsel van spinazie, gerookte zalm en ricotta.  De ricotta is vrij licht en dat maakt deze taartjes nog lekkerder. Ze doen het prima als lunch, maar zijn ook heerlijk bij de borrel.

zalm spinazie quiche
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 16 st.

  • 8 grote vellen filodeeg
  • 100 gr gerookte zalm
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • Rasp van een halve citroen
  • 250 gr ricotta
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Muffinvorm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en wok dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met wat zout. Giet de spinazie in een vergiet en druk al het vocht er uit. Ik doe dit tegenwoordig met een keukenpapiertje, deze neemt lekker al het vocht op.

  3. Klop in een kom de eieren met de ricotta luchtig. Voeg de rasp van een halve citroen toe en breng de vulling (royaal) op smaak met wat peper en zout. Voeg de spinazie bij het ricotta-mengsel. Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij het spinazie-ricottamengsel.

  4. Vet de muffinvorm in met wat olijfolie of een bakspray. Neem een vel filodeeg. Vet deze in met wat olijfolie. Ik gebruik hiervoor altijd een bakkwastje. Je kunt ook zonnebloemolie gebruiken of wat gesmolten roomboter.  Plak een tweede vel filodeeg hier bovenop. Snijd de lap filodeeg in vieren. Kwast de bovenkant nogmaals in met wat olie en vouw ieder stukje dubbel. Uit 2 vellen filodeeg haal je dus 4 taartjes. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg. Verdeel de plakjes filodeeg over de vorm.

  5. Verdeel een flinke lepel van de vulling over de filodeeg taartjes. Vouw het filodeeg van de zalmtaartjes naar binnen. Dit hoeft niet perse heel netjes, het staat juist wel leuk als het een beetje scheef is. Ik heb eerst de helft gedaan, deze gevuld en toen de andere helft. Anders heb je te weinig ruimte. Kwast de bovenkant van de spinazie-ricottataartjes nog even in met wat olijfolie.

  6. Bak de zalmtaartjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. Worden ze tussentijds te donker, dek ze dan af met wat aluniumfolie.

    De zalm spinazie quiches zijn zowel warm als koud erg lekker.

spinazie zalmtaartjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.