Risotto van parelgort
Heb jij wel eens een risotto van parelgort gegeten? Ik vind het een aanrader. Ik had nog een half zakje parelgort liggen. Perfect voor een risotto met prei en geitenkaas. Vorig jaar maakte ik al een aantal recepten met parelgort, maar op de een of andere manier vergeet ik dan weer hoe lekker het is. Parelgort is gepelde gerst, het bevat dus wel gewoon gluten. Ik vind het erg lekker. Het is voedzaam en vult ook goed. En dat is ook fijn. Je hebt verschillende soorten gort. Sommigen moet je eerst weken. Dat vind ik gedoe, dus ik ga voor de snelle versie. Voor de echt speed gonzalessen onder ons is er ook nog vluggort, dat is nog sneller klaar. Je kunt het gewoon kopen bij de Appie tegenwoordig.
Ik voegde nu prei en geitenkaas toe. Een heerlijke combi. Je kunt uiteraard ook gewoon risottorijst gebruiken als je geen parelgort in huis hebt. En andere combi’s zijn ook altijd fijn. Met tuinerwten en feta bijvoorbeeld, of met spinazie en blauwe kaas. Varieer er lekker mee. Ik ben benieuwd of jullie wel eens gort eten. Laat het mij vooral weten in de comments , vind ik altijd leuk om te lezen. En deel ook vooral je favo combi’s. Extra inspiratie is altijd fijn.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr parelgort
1 ui
1 teentje knoflook
1 dikke prei
75 gr geitenkaas
1,25 ltr bouillon
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de prei in ringen en was deze goed. Voeg dit bij de ui en bak het kort mee.
Voeg de parelgort toe en bak de korrels rondom aan. Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe. Je voegt pas een nieuwe scheut bouillon toe als het vorige helemaal opgenomen is. Ga zo door totdat alle bouillon op is. Na een minuut of 30 is de parelgort gaar.
Verkruimel de geitenkaas boven de risotto en schep nog even om. Dan smelt de geitenkaas lekker.
Breng de risotto van parelgort op smaak met peper en zout.
Garneer de risotto met wat gehakte peterselie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in