pasta muntpesto

Spaghetti met muntpesto

Met het laatste restje munt en basilicum uit mijn tuin maakte ik deze heerlijke spaghetti met muntpesto. Pasta Pesto is voor mij echt comfortfood. Als ik niet weet wat ik moet maken, grijp ik al snel naar een pak pasta. Met verse pesto en veel Parmezaan is toch wel mijn favo. De munt geeft iets lekkers fris aan de pasta. Eigenlijk is het een heel zomers receptje. Gelukkig is de zomer nog niet voorbij en kunnen wij nog steeds genieten van het lekkers dat ons tuintje te bieden heeft. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt, laat je het even weten hoe het gesmaakt heeft?

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 250 gr cherrytomaten
  • 20 gr verse basilicum
  • 20 gr verse munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout en rooster ze gedurende 10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Pel de knoflooktenen. Was de basilicum en de munt en trek de blaadjes los. Draai in een keukenmachine een gladde pesto van de knoflook, de munt, de basilicum, de pijnboompitten, 30 gr Parmezaan en een flinke scheut olijfolie. Is de pesto nog te dik voeg dan extra olijfolie toe. Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.

  4. Giet de pasta af en houdt een kopje kookvocht achter. Meng de pesto meteen door de pasta, voeg het kookvocht toe en meng kort. Serveer de pasta met de geroosterde tomaten en garneer met extra Parmezaan.

pasta muntpesto

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pasta recepten Pesto Spaghetti Italiaanse recepten Lactosevrije recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in