babi pangang

Babi Pangang

Ik zit een beetje in een Asian Flow geloof ik. Ik heb de hele tijd een craving naar rijstgerechten met vlees, kip en lekkere groente. Er is een tijd geweest dat ik er helemaal niet zo van hield en daardoor is de Aziatische keuken nog vrij nieuw en onbekend voor mij. Meestal probeer ik maar wat uit en vaak komt het dan toch goed, net zoals dit recept voor babi pangang, ofwel varkensvlees in zoetzure saus.

Ik gebruik altijd varkenshaas als ik een gerecht met varkensvlees maak, wil je een meer budgetrecept maken, dan kun je ook gewoon varkenslappen gebruiken. Door de hoeveelheid ingrediënten lijkt het misschien ingewikkeld maar het is echt heel easy. Probeer maar uit!

babi pangang

Ingrediënten voor 4 personen
Vlees
500 gr varkenshaas
2 el ketjap
1 tl verse gember geraspt
1 teen knoflook
3 el olijfolie
Peper en zout

Pangang saus
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 tl verse gember geraspt
1 tl sambal
2 el azijn
1 el ketjap
1 el bruine suiker
250 ml kippenbouillon
1 tl maïzena + 1 el water
Peper en zout

Zo maak je het
Maak eerst de marinade van de olie, de ketjap, de verse gember, een teentje gehakte knoflook en wat peper en zout.

Snij het vlees in repen en laat het minimaal een uurtje (het liefst langer) marineren in de koelkast. Je kunt dit de avond van te voren klaar zetten.

babi pangang

Laat een grillpan goed heet worden. Grill het vlees aan weerszijden goudbruin en gaar en leg het vervolgens apart.

Nu ga je beginnen met de saus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting zal de tomatenpuree ontzuren.

Voeg de gember, de bouillon, de ketjap, de sambal, de azijn en de bruine suiker toe en roer er een gladde saus van. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken.

Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de saus. Laat de saus al roerende op een middelhoog vuur indikken. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Voeg het varkensvlees bij de saus en serveer de babi pangang met rijst of noodles.

babi pangang

Donna Hay Lenteweken + Winactie
Bietensalade met sinaasappel
Bewaar
49 Comments
  • Linda Sonneveld

    27 januari 2017 at 13:17 Beantwoorden

    Hallo Pauline,

    Welke ketjap gebruik je precies? zout of zoet?

  • Sabrina Dondorp Brandt

    18 januari 2017 at 21:30 Beantwoorden

    wij zijn gek op babi pangang maar van de chinees krijg ik altijd last van mijn darmen. Deze ga ik zeker proberen.!! Misschien zonder de sambal voor onze 7 jarige dochter.

Plaats een reactie