
Babi pangang
Je hebt vast wel eens babi pangang van de Chinees gegeten. Babi pangang is niets anders dan varkensvlees in een zoetzure saus. Maar wist je dat zelf babi pangang maken ook harstikke lekker is? Wij zijn de laatste tijd nogal ‘into’ Aziatische gerechten. En dus kan dit recept voor babi pangang niet achterblijven!
Babi pangang maken
Om babi pangang te maken gebruik je varkensvlees en ga je aan de slag met een babi pangang saus. Wij gebruiken hiervoor varkenshaas, maar wil je er bijvoorbeeld meer een budgetrecept van maken? Dan kun je ook gewoon varkenslappen gebruiken. Het ziet er misschien uit als een hele lijst met ingrediënten, maar geloof ons dat valt hartstikke mee. Babi pangang is echt easy om te maken. Probeer het zelf maar eens uit!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr varkenshaas
- 1 knoflookteen
- 3 el olijfolie
- 2 el ketjap
- 1 tl verse gember (geraspt)
- Peper en zout
Ingrediënten voor de babi pangang saus
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillon
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el ketjap
- 1 el bruine suiker
- 1 tl verse gember (geraspt)
- 1 tl sambal
- 1 tl maïzena
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Witte rijst
- Verse koriander
- Limoen
- Geroosterde sesamzaadjes
Zo maak je het
Maak eerst de marinade van de olie, de ketjap, de verse gember, een teentje gehakte knoflook en wat peper en zout. Snijd het vlees in stukjes en laat het minimaal een uurtje (het liefst langer) marineren in de koelkast. Je kunt dit eventueel al de avond van te voren doen.
Laat een grillpan goed heet worden. Grill het vlees aan weerszijden goudbruin en gaar en leg het vervolgens apart.
Nu ga je beginnen met de saus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Snijd de paprika in hele kleine blokjes en bak deze mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting zal de tomatenpuree ontzuren. Voeg de gember, de bouillon, de ketjap, de sambal, de azijn en de bruine suiker toe en roer er een gladde saus van. Laat dit ongeveer tien minuten inkoken.
Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de saus. Laat de saus al roerende op een middelhoog vuur indikken. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
Voeg het varkensvlees bij de saus en serveer de babi pangang met rijst of noodles. Lekker met wat verse koriander, limoen en geroosterde sesamzaadjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan