Menu
mueslikoeken-3.jpg

Gezonde havermoutkoekjes zonder suiker

Lekker recept voor gezonde havermoutkoekjes. Deze koekjes zijn zonder suiker en zonder bloem. Als je glutenvrije havermout gebruikt, zijn ze dus glutenvrij. We zoeten ze met banaan. Het resultaat is echt heel lekker. Kijk niet zo knapperig als een koekje met boter, suiker en bloem. Maar wel heel lekker voor een gezond alternatief. Liever de originele havermoutkoekjes met boter en suiker? Probeer dan dit recept eens.

Ingrediënten voor 12 st.
2 bananen
100 gr havermout
35 gr amandelen gehakt
40 gr kokos
25 gr cranberry’s
20 gr kokosvet

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Prak de banaan glad met een vork.

Voeg alle droge ingrediënten toe en meng het door elkaar.

Laat het kokosvet smelten en meng dit door het deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vorm met 2 lepels, 12 hoopjes van het deeg op de bakplaat en druk ze iets aan met de bolle kant van de lepel.

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Je kunt de koekjes, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

De basis bestaat uit banaan en havermout, voor de rest kan je er alles aan toevoegen wat je zelf lekker vindt.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan