Menu
Tomatensausdip-2.jpg

Zelf falafel maken

Wij zijn dol op falafel. Lekkere knapperige burgertjes van kikkererwten. En jawel meestal kopen we deze kant en klaar bij de Turkse supermarkt. Maar zelf falafel maken is ook een leuk klusje om te doen. Je heb hiervoor kikkererwten nodig en dan het liefst de gedroogde variant. De kikkererwten in blik zijn namelijk een beetje te zacht voor goede falafel. Van gedroogde kikkererwten die je eerst laat weken, krijg je perfecte falafelballetjes. Lekker in een wrap, op een pita broodje of of een pizza.

Ingrediënten voor 16 st.
150 gr gedroogde kikkererwten
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
Sap van 1 citroen
1 el bloem
1 tl komijn
Handje peterselie
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de kikkererwten en laat ze minimaal 16 uur weken in ruim water. Je zult zien dat de kikkererwten het vocht opnemen en in gewicht toenemen.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine.

Voeg de knoflook, de chilipeper, het citroensap, komijn, een snuf zout en een handje peterselie toe en meng er een gladde massa van in je keukenmachine.

Roer de bloem erdoorheen. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel bloem toe.

Vorm met natte handen, balletjes ter grootte van 2 euro munt en druk ze iets plat.

Laat de falafel een half uurtje opstijven in de koelkast.

Bak de falafel in een koekenpan (frituren kan ook) aan weerszijden goudbruin in wat olijfolie.

Serveer je homemade falafel in een pitabroodje met knoflooksaus en sla.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan