Tomatensausdip

Zelf falafel maken

Wij zijn dol op falafel. Lekkere knapperige burgertjes van kikkererwten. En jawel meestal kopen we deze kant en klaar bij de Turkse supermarkt. Maar zelf falafel maken is ook een leuk klusje om te doen. Je heb hiervoor kikkererwten nodig en dan het liefst de gedroogde variant. De kikkererwten in blik zijn namelijk een beetje te zacht voor goede falafel. Van gedroogde kikkererwten die je eerst laat weken, krijg je perfecte falafelballetjes. Lekker in een wrap, op een pita broodje of of een pizza.

Ingrediënten voor 16 st.
150 gr gedroogde kikkererwten
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
Sap van 1 citroen
1 el bloem
1 tl komijn
Handje peterselie
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de kikkererwten en laat ze minimaal 16 uur weken in ruim water. Je zult zien dat de kikkererwten het vocht opnemen en in gewicht toenemen.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine.

Voeg de knoflook, de chilipeper, het citroensap, komijn, een snuf zout en een handje peterselie toe en meng er een gladde massa van in je keukenmachine.

Roer de bloem erdoorheen. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel bloem toe.

Vorm met natte handen, balletjes ter grootte van 2 euro munt en druk ze iets plat.

Laat de falafel een half uurtje opstijven in de koelkast.

Bak de falafel in een koekenpan (frituren kan ook) aan weerszijden goudbruin in wat olijfolie.

Serveer je homemade falafel in een pitabroodje met knoflooksaus en sla.

Tomatensausdip
zelf falafel maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (49 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in